Snježna idila

FOTO Zimska služba danas je imala mnogo posla, čeka li nas idućih dana još deblji snježni pokrivač?

18:30h
0
Snijeg
Foto: Ivan Brkić

Poslije 6 sati ujutro na teren je izišla kompletna zimska služba, rekao je njen voditelj Hrvoje Kuzmić.

Danas se Koprivnica probudila pod bijelim pokrivačem, što su neki jedva dočekali, a nekima je samo donio dodatni posao s čišćenjem i otežane uvjete u vožnji.


Naravno, u ovoj prvoj skupini su većinom mališani koji su konačno dobili priliku obrisati prašinu sa svojih sanjki i veseliti se na snijegu.

Prava idila vlada i na Šoderici, gdje su se bijeli labudovi savršeno stopili sa snijegom.

Vozači i nisu bili toliko sretni jer su ih diljem županije dočekali mokri i skliski kolnici, ponegdje i s neugodnom bljuzgom, tako da je bio potreban pojačan oprez. Srećom, već u ranim jutarnjim satima na ceste je izišla i zimska služba.

Poslije 6 sati ujutro na teren je izišla kompletna zimska služba. Izvršeno je posipavanje solju, vidi se da je to dovoljno i da funkcionira, praktički više nema snijega na cestama i promet normalno teče. Nije bilo nikakvih problema, nismo zaprimili nikakve dojave – rekao nam je voditelj zimske službe Hrvoje Kuzmić.

Ipak, upozorava vozače da zbog vrlo niskih temperatura soli treba dulje da počne djelovati.

Sutra nas u Podravini i Prigorju i dalje očekuje vrlo hladno vrijeme, s temperaturama koje će se tijekom noći i jutra spustiti i do -10 Celzijevaca, a tijekom dana podići će se na oko -3. Nove oborine se ne očekuju.

Vedro i hladno bit će i do sredine tjedna, uz slične temperature. Zatopljenje će nastupiti u četvrtak, kada će se temperatura podići do oko 5 stupnjeva iznad ništice. No, već su u petak izgledne nove oborine, vjerojatno kiša koja će na mjestima prelaziti u snijeg.

 

čitam...