RADOVI KREĆU IDUĆI TJEDAN

FOTO Život Đure Milakovića postaje ljepši, u akciju se uključio Mladen Kešer koji mu planira izgraditi kuću!

Na licu mjesta pao je dogovor između Mladena Kešera i Đure Milakovića, ili kako ga ja od milja Kešer prozvao, Đuke.

16:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Priča Đure Milakovića iz Povelića kraj Križevaca nastavlja se i dalje, a čini se da joj se nazire kraj i to lijep kraj.

Posjetili smo ga danas kako bi mu predali namirnice i ostale potrepštine koje su mu ponovno poslali dobri ljudi naše Koprivnice, a u posjetu nam se pridružio i načelnik Općine Kalnik te predsjednik županijskog SDP-a, Mladen Kešer.

Razlog zbog kojeg nam se pridružio jest taj što ga se dojmila Đurina priča te mu je odlučio pomoći.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U politiku nisam ušao da bi sebi nešto priskrbio, ja imam dosta za sebe i svoju obitelj. Bavim se društvenim poslom, ja sam situiran čovjek i u politici sam zato da bi rješavao egzistencijalna pitanja drugih ljudi, ne svoja – rekao je na samom početku njihova susreta te mu obećao kako već sljedećeg tjedna kreću radovi u Đurinom dvorištu i kako će Đuro dobiti svoju novu kućicu, dostojnu života kakav svaki čovjek zaslužuje.

Na licu mjesta pao je dogovor između Mladena Kešera i Đure Milakovića, ili kako ga ja od milja Kešer prozvao, Đuke.

– Đurinu kuće u kojoj sada živi bilo bi jako teško obnoviti, veliki bi to zahvat bio, potrebna je i nova građevinska dozvola, statika cijele kuće je narušena i nemoguće je na njoj bilo što napraviti, odnosno popraviti. Međutim, ova druga kuća u kojoj su sada svinje, statički je dobra i nju ćemo preurediti i u njoj će Đuro nastaviti svoj život – rekao je Mladen Kešer te Đuri učinio veliku uslugu i to ne samo time što će mu priuštiti humani život koji je već odavno zaslužio, već i time što ga neće iseliti iz dvorišta i sela u kojem je proveo život, jer kako je sam Đuro rekao ‘u Poveliću sam se rodio, tu želim i umrijeti’.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ono što slijedi jest izrada troškovnika i projekta koji će biti gotovi do kraja tjedna, kako Kešer naglašava, a zatim kreću radovi, za koje je načelnik Općine Kalnik uvjeren da će biti završeni u kratkom roku.

– Svoju Općinu neću uključivati u ovaj projekt već ću sve ovo financirati ja i moji poslovni partneri, a dat ću Đuri i svoje prve dvije saborske plaće – govori Mladen Kešer te naglašava ponovno kako je uvjeren da će kuća biti gotova za par dana od kad radovi počnu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kešer je na licu mjesta nazvao i križevačkog gradonačelnika Maria Rajna te ga upitao hoće li se i on uključiti u ovu akciju rješavanja stambenog pitanja te mu pomoći, a ono što doznajemo na licu mjesta jest da je Rajn odmah i bez dvojbe rekao kako hoće.

– I gradonačelnik će se isto uključiti u akciju – jasno je rekao Kešer nakon obavljenog razgovora.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Mi ovim putem pozivamo sve dobre ljude, koji su nam se već javili i ponudili pomoć u vidu namještaja, građevinskog materijala ili novca da nas prate. Nakon što se ovaj tjedan izradi projekt i troškovnik te nakon što krenu radovi moći ćete se uključiti u ovu akciju, jer očigledno je da sve ono što je bilo na čekanju, jer fizički nije imalo smisla Đurinu ‘kućicu’ zatrpavati materijalom, sada napokon ima smisla.

Podsjećamo, Đuro nema žiro račun, da bi mu pomogli možete nam se javiti u inbox Facebook stranice portala ePodravina ili na email redakcija@epodravina.hr i pratite nas jer ćemo već sljedeći tjedan imati konkretne informacije i počinju radovi.

 

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Sjećate li se kako smo se svojevremeno pitali hoće li Đuro imati svoju kućicu u cvijeću? E sad se ne pitamo, sad vam kažemo da je prema riječima Mladena Kešera očito da će Đuro imati novu kuću. Sa svime onime što svaki čovjek zaslužuje. Uključujući i WC školjku umjesto kante te kadu umjesto lavora.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

 

čitam...