Prijem orača u županiji

FOTO Zoran Radiček: “Oranje je prošlo odlično, a na treningu smo uštelali plugove i ulovili kondiciju”

18:30h
0
prijemorača  VB
Foto: Valentina Blažek

Orači Saša Višak i Zoran Radiček postigli su iznimne rezultate na nedavno održanom 14. Državnom natjecaju u oranju traktorima u Velikoj Gorici. Višak je osvojio prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, dok je Radiček osvojio drugo mjesto u kategoriji plugova premetnjaka, a ovim uspješnim rezultatima Koprivničko-križevačka županija osvojila je ekipno prvo mjesto.

Kako bi im čestitali na ovim sjajnim rezultatima, župan Darko Koren, zajedno sa zamjenikom Darkom Sobotom, jutros je u prostorima Županije održao prijem na koji su se odazvali drugoplasirani Zoran Radiček te predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije, Darko Novotni. Prvoplasirani Saša Višak, nažalost, zbog neodgodivih obaveza nije mogao prisustvovati prijemu.

– Drago mi je da smo ovaj sport na vrijeme prepoznali kao nešto vrijedno i želim ovim putem iskreno čestitati i Saši i Zoranu na ovim sjajnim rezultatima. Ti su njihovi rezultati zapravo jako lijep kontinuitet, a ovogodišnji rezultati osigurali su i odlazak u Englesku na Svjetsko prvenstvo, dok je pak prvo mjesto našeg Saše Višaka osiguralo i odlazak na prvenstvo koje će se 2017. održati u Keniji. Iz tih ćemo razloga prilikom planiranja proračuna za sljedeću godinu svakako uzeti u obzir i pomoć Udruzi, a kako su oni pokazali zaista izniman rad i trud, uvijek će imati našu punu podršku, kao što je imaju još od 2008. godine. Posebice će to biti u financijskom smislu, kako bi se rezultati i dalje održali na ovako visokoj razini – rekao je Koren.

Darko Novotni // Foto: Valentina Blažek
Darko Novotni // Foto: Valentina Blažek

Darko Novotni rekao je kako se svi iz Udruge orača zaista trude opravdati sve što je od strane Županije uloženo u njihov razvoj te dodao kako mu je jako drago da su ove godine rezultatima zaslužili da prvi put odu i na Svjetsko prvenstvo. – Svima vam hvala na podršci i na tome što nas redovito pratite i podupirete – zahvalio je kratko predsjednik Udruge orača, Darko Novotni.

Zoran Radiček je u svoje te u ime kolege Saše Višaka također zahvalio na prijemu te se kratko osvrnuo na održano natjecanje.

Zoran Radiček // Foto: Valentina Blažek
Zoran Radiček // Foto: Valentina Blažek

Atmosfera je na natjecanju bila jako dobra, a samo oranje je prošlo odlično. Zahvaljujem Udruzi koja nam je omogućila da nešto ranije održimo i trening, što nam je puno značilo kako bismo mogli uštelati plugove i uloviti kondiciju, jer bez takvih priprema sigurno ne bismo postigli ovakve rezultate. Također, zahvaljujem Županiji na kupnji pluga, bez čega također ništa od ovoga ne bi bilo moguće. No, ako želimo zadržati kontinuitet u rezultatima, bit će nam potrebno i nešto od dodatne opreme za naše plugove – objasnio je Radiček.

Župan Koren uzeo je u obzir njihove zahtjeve te još jednom ponovio kako će voditi brigu o tome da im se priušti sve što im je potrebno kako bi i dalje postizali sjajne rezultate.

Na kraju su im za odlične rezultate i promociju županije uručene zahvalnice, a iz Udruge su pak u Županiju donijeli nagradu koju su dobili za osvojeno prvo mjesto. Kako je to pak prva takva nagrada, za koju je dobrim dijelom zaslužna i županijska pomoć, činilo im se prikladno da ona svoje mjesto nađe upravo u prostorima Županije.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW