Zubi, zubi, zubići

FOTO Zubić Vila posjetila male Nemčiće i učila ih o zdravlju zubi

Važno je da djeca od najranije dobi shvate koliko je važno održavati oralnu higijenu na pravilan način pa je zato i došlo do suradnje između doktorice Kuzmić Šelimber i škole - poručuju iz ANG-a.

09:32h
0
Photo: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Nikolina Kuzmić Šelimber, doktorica dentalne medicine iz Koprivnice, održala je jučer predavanje i radionicu iz područja oralne higijene učenicima prvih razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

– Važno je da djeca od najranije dobi shvate koliko je važno održavati oralnu higijenu na pravilan način pa je zato i došlo do suradnje između doktorice Kuzmić Šelimber i škole – poručuju iz ANG-a.

Nikolina Kuzmić Šelimber jedna je od nekolicine doktora dentalne medicine u Hrvatskoj koja ima završene iTOP Introductory, iTOP Advanced i iTOP Teachers tečajeve. Ti tečajevi omogućavaju onima koji su ih završili da svojim pacijentima i drugim dentalnim stručnjacima prenesu teorijsko i praktično znanje na visokoj razini kako bi se postiglo očuvanje zdravih zubi.

Učenici su učili što je karijes, kako nastaje i kako spriječiti njegovo nastajanje, kako se zdravo hraniti, koliko često treba posjećivati stomatologa i koliko često treba prati zube. Sve su to učili kroz razgovor i crtane filmove prilagođene tim temama. Doktorica Kuzmić Šelimber djeci je na razumljiv način pokazala kako se liječi zub kojeg je napao karijes što je djeci također bilo veoma zanimljivo. Uslijedila je demonstracija pravilnog četkanja zubi koje je najprije pokazala na modelu zubi, a zatim i svakom učeniku pojedinačno.

– Predavanja i radionice prošle su u veselom raspoloženju, učenici su imali mnoštvo pitanja na koja je doktorica strpljivo odgovarala te se nadamo kako su ovime nestali i određeni strahovi koje pojedina djeca imaju od posjeta doktoru dentalne medicine – poručili su za kraj iz škole Antun Nemčić Gostovinski.

čitam...
Loading...