pred blagdane

FOTO Župan Darko Koren družio se s novinarima te najavio planove za iduću godinu

Prema njegovom mišljenju krajnje je vrijeme da se vrijeme koje je pred nama iskoristi za provedbu planiranih projekata, ali i da se započnu neki novi projekti koji su usmjereni prema korištenju fondova Europske unije.

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Župan Darko Koren danas je održao tradicionalni prijem na kojem je ugostio novinare lokalnih medija i s njima podijelio planove za narednu godinu, ali i zahvalio na uspješnoj i korektnoj suradnji.


– Drago mi je da smo se već tradicionalno okupili u tolikom broju. Hvala vam što ste i inače uvijek tu i što korektno pratite događaje u Županiji. Protekla godina je bila godina financijske i proračunske konsolidacije koju sam ja najavljivao već prilikom usvajanja proračuna otprilike prije godinu dana. Sad možemo reći da smo proračunski i financijski jako stabilni – započeo je župan Koren.

Dodao je da iduće godine planiraju osigurati veće aktivnosti te da je godina po pitanju proračuna konzervativno planirana i ne toliko raskošna u rashodovnoj strani, ali je zamišljena kao godina pripreme nekih većih projekata.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Primijetili ste da i sada nisu neki veliki projekti sadržani u našim planovima i proračunu. Jedan od velikih projekata u zdravstvu je projekt dnevne bolnice koji će, u konačnici, biti preko 40 milijuna kuna – rekao je Koren.

Kako kaže, to je jedan od većih projekata koji je planiran u idućoj godini.

– Već smo nekoliko puta naglasili da imamo pripremljene energetske certifikate za sve naše školske objekte i planiramo investirati u dva ili tri projekta od njih pet koliko se sad planira za iduću godinu – nastavio je župan.

Dodao je da im je zdravstvo i školstvo primarni zadatak, dok u segmentu gospodarstva planiraju napraviti jedan iskorak.

– Smatramo da smo tu malo posustali u posljednjih par godina, zbog toga što smo u tom segmentu direktno vezani za resorna ministarstva – kaže župan.

Prema njegovom mišljenju, krajnje je vrijeme da se vrijeme koje je pred nama iskoristi za provedbu planiranih projekata, ali i da se započnu neki novi projekti koji su usmjereni prema korištenju fondova Europske unije.

– Kao županija stojimo jako visoko, a po veličini smo na 16. mjestu. Stanje stvari treba realno prikazivati. Nije sve super, ima još prostora za popravak. Treba kritizirati, treba dati savjet i sugestiju, ali treba nekad i pohvaliti – zaključio je Koren.

 

čitam...