ODABRAN NOVI PREDSJEDNIK

FOTO Župan održao prijem za predstavnike HVIDRA-e Koprivničko-križevačke županije

Župan je novom predsjedniku Stjepanu Boozu čestitao na izboru kazavši kako će se dugogodišnja konstruktivna suradnja Županije i HVIDRA-e nastaviti i dalje uz svu potporu koja se udruzi pruža od samih početaka.

15:02h
0
Foto: kckzz

Župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave održao prijem za predstavnike HVIDRA-e Koprivničko-križevačke županije koja je na nedavno održanoj Skupštini odabrala novog predsjednika Udruge.


Župan je novom predsjedniku Stjepanu Boozu čestitao na izboru kazavši kako će se dugogodišnja konstruktivna suradnja Županije i HVIDRA-e nastaviti i dalje uz svu potporu koja se udruzi pruža od samih početaka.

– Županijska uprava veliku pažnju posvećuje braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata financijski podupirući projekte kojima se nastoji osigurati bolja uključenost u društvo te socijalna i zdravstvena sigurnost. Pomažemo od samih početaka, a i ove smo godine osigurali 180 tisuća kuna za projekte udruga s područja naše županije. Svjesni smo koliko je braniteljima i njihovim obiteljima važna savjetodavna, socijalna i pravna pomoć stoga je u županijskom proračunu za taj važan projekt HVIDRA-e osigurano 79 tisuća kuna. Vašim djelovanjem i našom potporom zajednički radimo na očuvanju sjećanja i prenošenju istine o Domovinskom ratu, u kojem su branitelji iz Podravine i Prigorja dali velik doprinos žrtvujući svoje zdravlje i živote“, istaknuo je župan te zahvalio dugogodišnjem predsjedniku Miroslavu Blažeku na svemu što je učinio za branitelje tijekom mandata – rekao je Darko Koren.

Blažek je izrazio zadovoljstvo suradnjom te je županu zahvalio na financijskoj pomoći naglasivši kako je hrvatskim braniteljima, a posebice ratnim vojnim invalidima, od izuzetne važnosti ne samo materijalna potpora već i uključenost u sve aspekte društvenog života. Predsjednik županijske HVIDRA-e Stjepan Booz, inače dugogodišnji aktivni član udruge i dragovoljac Domovinskog rata, županu je ukratko predstavio planske smjernice udruge te zahvalio na financijskoj i savjetodavnoj pomoći po pitanju prijave projekata.

Današnjem prijemu za predstavnike HVIDRA-e Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

čitam...