dolazak u goste

FOTO Župan primio najuspješnije učenike na natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Ove godine je na natječaj pristiglo 5000 radova, u šest kategorija, a odabrani su najkvalitetniji radovi na državnoj razini.

10:22h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Župan Darko Koren primio je danas najuspješnije sudionike Natječaja za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih Državne uprave za zaštitu i spašavanje u školskoj godini 2018./2019. na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite Državne uprave za zaštitu i spašavanje, sada Ravnateljstva civilne zaštite u MUP- u.

Uz župana prijemu su nazočili i predstavnik Područnog ureda Varaždin Službe civilne zaštite Koprivnica Ivan Kramarić, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. 

Ove godine je na natječaj pristiglo 5000 radova, u šest kategorija, a odabrani su najkvalitetniji radovi na državnoj razini.

Na našoj razini smo imali oko 180 radova kao i svake godine. Na državnoj razini imamo dvije nagrade, a na županijskoj nekoliko – rekao je pročelnik Kramarić.

Župan Koren se zahvalio i čestitao svim sudionicima te istaknuo važnost ovog natječaja.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Imamo zaista dobra iskustva sa svim našim žurnim službama i ono što je važno je da se na neki način od najmanjih nogu pobuđuje taj interes, zanimanje i važnost za taj segment. Ono što je bitno istaknuti – mi smo prostor koji ima neke svoje posebnosti u pogledu Hrvatske na način da smo izloženi raznim rizicima takve vrste i da je zapravo dobro organiziran sustav izuzetno važan da se spriječe sve moguće negativne posljedice koje se mogu dogoditi uslijed svih prijetnji. Vrlo je bitno preventivno djelovati u što spada sigurno i edukacija, a ovakvi sadržaji gdje se zapravo u najmlađih počinje razvijati ta svijest o potrebitosti je po našem sudu presudan – rekao je Koren.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nakon županovog govora je Miriam Dolenec, učenica Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski pročitala svoj literarni rad Moja prabaka vatrogasac koji je osvojio prvo mjesto, nakon čega su podijeljene nagrade ostalim učenicima koji su osvojili neko od prva tri mjesta u navedenim kategorijama.

S područja naše županije na državnu razinu plasirali su se:

  • u kategoriji likovnih radova starije predškolske dobi – Gabrijel Širec iz DV Maslačak Đurđevac, rad Požar u šumi, tehnika suhi pastel, mentorica Renata Kovačić
  • u kategoriji likovnih radova učenika od 5. do 8. razreda – Hana Pelesk iz OŠ Đuro Ester Koprivnica, rad Gašenje požara, tehnika tempera, mentor Darko Markić

čitam...
Loading...