-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
cipar 2019.

FOTO Župan ugostio naše uspješne sudionike Euromatha, M. Grašić: Drugi nam gradovi zavide na postojanju Centra izvrsnosti
F

Ravnatelj Osnovne škole Braća Radić Krešo Grgac, osim zahvale, iskoristio je priliku da najavi i Mathemu koja će po prvi puta imati međunarodni karakter.

Ne propustite

Župan Darko Koren danas je održao prijem za polaznike Centra izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije, koji su, podsjetimo, postigli izvrsne rezultate na međunarodnom natjecanju Euromath u Cipru.

U ciparskom gradu Paphosu održana je 10. međunarodna konferencija euroMath & EuroScience 2019. To je natjecanje iz primijenjene matematike, matematike koja se koristi u svakodnevnom životu i u kojoj samo računanje i nije toliko bitno.

Učenici Lovro Priselec i Ivan Sinjeri iz OŠ Braća Radić osvojili su prvo mjesto u kategoriji mathPresentation s temom Application of mathematics in anatomy of human body. Učenica Lara Vuković također iz OŠ Braća Radić osvojila je prvo mjesto u kategoriji mathFactor s temom Vampire number. Mentorica učenicima je Mara Grašić.

– Posebno nam je drago da smo dogovorili ovaj susret, svi ste vi to zaslužili, ali pitanje je jesmo li mi? Izuzetno je bitno što nas čeka u budućnosti i bitno je uvjeriti se da postoje i mlade snage koje će nas sutra zamijeniti i voditi ovo društvo u pravcu u kojem svi to želimo. Poštujemo sve discipline, ali matematika je izuzetno važna i temeljna disciplina, garantira da ćete se razviti u kvalitetne mlade ljude – rekao je Koren.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U ime mentora okupljenima se obratila voditeljica Centra izvrsnosti Mara Grašić koja smatra da je Županija itekako zaslužna za uspjeh mladih matematičara.

– Jako ste zaslužni za sve i zahvaljujem vam na postojanju Centra izvrsnosti. Sve škole koje su poslale svoje učenike u taj Centar su išle na natjecanje Euromath. Moram priznati da nam zavide drugi gradovi u Republici Hrvatskoj. Postigli smo izvanredne rezultate, malo nam se, moram priznati, i posrećilo, ali zaista smo osvjetlali obraz gradu i županiji. Da nije bilo toliko rada ne bi bio ni takav rezultat – rekla je M. Grašić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ravnatelj Osnovne škole Braća Radić Krešo Grgac, osim zahvale, iskoristio je priliku da najavi i Mathemu koja će po prvi puta imati međunarodni karakter.

– Ponosan sam na naše učenike i mentore koji postižu izvrsne rezultate. Da nema potpore županije i velikog entuzijazma ne bi došli do tog rezultata. Svake godine sve više djece odlazi na Euromath, a ove godine su postignuti najbolji rezultati. Koristim ovu priliku da najavim Mathemu koja će se održati 12. travnja u Osnovnoj školi Braća Radić i Gimnaziji Fran Galović, a po prvi puta nam dolaze i učenici iz Grčke, Estonije, Cipra te Bosne i Hercegovine – rekao je Grgac.

Od 13. do 17. ožujka našu državu predstavljali su učenici iz OŠ Braća Radić Koprivnica, OŠ Đuro Ester Koprivnica, OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ Gola, OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i gimnazija Fran Galović Koprivnica.

Učenike su pratile i pripremale mentorice Bojana Habek, Marina Furkes, Ksenija Varović i Mara Grašić,  koje su na konferenciji održale i radionice pod nazivom Metamorphosis of mathematical assignments i Escape Room.

– Bilo je super, ocjenjivala su nas dva člana žirija. Isprezentirali smo to bolje nego što smo mislili, naša tema je bila Matematika u ljudskom tijelu. Tremu smo imali prije izlaganja, a tijekom proglašenja smo bili jako uzbuđeni – rekli su Ivan i Lovro.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZADNJA UTAKMICA

Uzavrelo je na Apašu usprkos niskim temperaturama, evo tko je sve došao na tekmu Slaven Belupa i Dinama

Na koprivničkom Apašu Slavenaši upravo igraju protiv Dinama. Danas je na rasporedu posljednja utakmica 17. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Podravske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti