14 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sigurnost u prometu

FOTO Županija i ŽUC osigurali reflektirajuće prsluke za 1004 nova prvašića, Ljubić: Sigurnost djece je na prvom mjestu
F

Dodao je kako ŽUC ulaže i u svjetlosnu LED signalizaciju u blizni škola koje puno doprinose sigurnosti.

Ne propustite

I ove godine Županijska uprava i Županijske ceste pobrinuli su se da prvašići sigurno krenu u školu. U prostorima Županije zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić ugostili su ravnatelje svih škola u županiji. Zajedno s njima ravnateljice i ravnatelje dočekao je i Dragutin Guzalić, ravnatelj ŽUC-a. Bio je tu i Željko Pintar, predsjednik Županijske skupštine, kao i pročelnica Ana Mušlek i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuo je kako je ovo zajednički projekt Županije i ŽUC-a koji provode već više godina. Sigurnosni, reflektirajući trokutići vrijedni su 17250 kuna, sponzorira ih ŽUC.

– Sigurnost djece je na prvom mjestu. Molim sve vozače i sudionike u prometu da budu oprezni u blizini škola i vrtića. Ravnateljima i učiteljima, kao i učenicima, želimo uspješnu školsku godinu. Ove godine upisano je 1004 prvašića – rekao je Ljubić i dodao kako Županija konstantno ulaže u školstvo, a najnoviji projekt bit će sufinanciranje gradnje četiri (pet) sportskih dvorana.

– Za par dana kreće škola, a mi opet, tradicionalno dijelimo trokutiće. Ove godine još smo više uložili, a nadam se da ćemo prslucima doprinijeti da barem jedno dijete spasimo nekakve ozljede, da ga se uoči na vrijeme. Ravnatelje molim da prenesu svojim učiteljima da apeliraju na djecu da nose prsluke i trokutiće – izjavio je ravnatelj Guzalić.

Foto: Ivan Balija
Slavko Kenđelić // Foto: Ivan Balija

Dodao je kako ŽUC ulaže i u svjetlosnu LED signalizaciju u blizni škola koje puno doprinose sigurnosti. U signalizaciju je dosad uložen milijun kuna, a ulaganja će se nastaviti.

Čast da se u ime okupljenih ravnatelja obrati i zahvali dobio je Slavko Kenđelić, ravnatelj OŠ Ferdinandovac. Rekao je kako mu je drago da se može zahvaliti Županiji i ŽUC-u na reflektirajućim prslucima koji će zasigurno dobro doći prvašićima koji se kući znaju vraćat u kasnim popodnevnim, pa i noćnim satima. Osim prsluka, škole su dobile i igru Zemlja rizika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Strašno

Krade se na sve strane. U Koprivnici ukradena torba, a u Križevcima auto

Tijekom jučerašnjeg dana lopovi su imali pune ruke posla. Kako javlja policija, u Križevcima i Koprivnici zabilježene su dvije krađe. Prva...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti