JAVNI NATJEČAJ

FOTO Županijske gospodarske i poljoprivredne udruge preuzele donacije za razvitak, Koren: Bez ruralnih područja nema jake županije

Dodijeljene su donacije za programe/projekte udruga u iznosu od 299.880,00 kuna za potrebe 35 programa/projekata iz 26 udruga.

11:00h
0
Foto: Marko Dedić

Potpisivanje ugovora s udrugama za djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2019. godinu upriličeno je danas u Županijskoj upravi.

Na temelju provedenog Javnog natječaja i Prijedloga Povjerenstva za ocjenjivanje programa i projekata udruga za prioritetna područja iz nadležnosti Upravnog odjela za gospodarstvo dodijeljene su donacije za programe/projekte udruga u iznosu od 299.880,00 kuna za potrebe 35 programa/projekata iz 26 udruga koje imaju sjedište na području Koprivničko-križevačke županije.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac podsjetio je kako su kao i prošle godine objavili Javni natječaj, potom čestitavši okupljenima.

– Neki programi već su provedeni, a na osnovu ugovora bit ćete u mogućnosti realizirati financijski dio. Posebno su važni najbliži programi od iznimnog interesa županije kao što je Županijska izložba vina ili Gospodarski sajam. Očekuje se da imate senzibilitet prema vidljivosti nas kao županije te da članove upućujete na događanja koje organizira županija – kazao je Štimac.

Marijan Štimac // Foto: Marko Dedić

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren izjavio je kako su udruge izuzetno aktivne, da je njihova uloga prepoznata te kako podržavaju njihov rad. Dodao je kako je njihovo djelovanje time povezano s cijelim stanovništvom.

– Udruge i njihov sadržaj su raznoliki, bitan element koji dokazuje širinu vaših djelatnosti i aktivnosti, bogatstvo kojim raspolažemo. Naglasak je na poljoprivredi i želji da se zaštite mali proizvođači. Uz urbane sredine i industriju moramo iskazivati odgovornost prema ruralnim prostorima i područjima jer bez njih nema jake županije. Lanac je jak, koliko je jaka najslabija karika – obratio se župan okupljenim predstavnicima udruga, dodavši kako je zadovoljan današnjim susretom te vjeruje da će ciljevi programa biti ispunjeni.

U ime udruga govorio je Marijanko Ređep iz Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.

Marijanko Ređep // Foto: Marko Dedić

– Zahvaljujem se u ime svih županu na značajnim sredstvima koja nam koriste i pomažu u radu i promoviranju županije – rekao je Ređep.

Uz navedene, potpisivanju su prisustovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i ostali suradnici te predstavnici udruga.

čitam...
Loading...