GOSPODARSKO VIJEĆE

FOTO Županijski gospodarstvenici govorili o planovima i prošloj godini, Habijanec: Moramo znati kuda nam djeca odlaze nakon školovanja

Župan Darko Koren naveo je kako je gospodarstvo pozitivno poslovalo čemu su doprinijeli veliki gospodarski subjekti, a uključili su se i srednje gospodarstvo te obrtništvo.

12:00h
0
IMG
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Prva sjednica županijskog Gospodarskog vijeća održana je jučer u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica. Pod vodstvom člana vijeća Mirka Habijanca, a uslijed izostanka predsjednika Marina Pucara, usvojeni su izvješće za 2019. te plan za 2020. godinu.

– Radili smo na promociji strukovnih zanimanja što je polako otvorilo vrata i prema uvođenju dualnog sustava. Uz to pred nama su veliki projekti, država ulaže milijarde u naše područje i svi gospodarstvenici i stanovnici trebaju to respektirati. Ove ćemo godine biti usmjereni na promociju strukovnih zanimanja, a potrebna je i veća briga o ljudskim resursima. Moramo znati kuda nam djece odlaze nakon školovanja, treba oformiti bazu s tim informacijama kako bi i gospodarstvenicima bilo lakše vidjeti čime raspolažu – kazao je Habijanec, a prenose službene županijske stranice.

Mirko Habijanec // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Župan Darko Koren naveo je kako je gospodarstvo pozitivno poslovalo čemu su doprinijeli veliki gospodarski subjekti, a uključili su se i srednje gospodarstvo te obrtništvo.

– Građevinarstvo je zasigurno jedan od generatora gospodarskog rasta u posljednjih nekoliko godina, dijelom zbog povećanja investicija koja se realiziraju u našoj županiji, a dijelom i zbog odljeva radne snage što je podiglo cijene i prihode tvrtki. U svjetlu događanja i aktualne situacije pojave koronavirusa, ovo je prilika za istaknuti kako je komponenta sigurnosti izuzetno bitna za poslovanje i gospodarske tokove – izjavio je Koren te spomenuo gradnju brze ceste do Kloštra Vojakovačkog, rekonstrukciju i izgradnju željezničke infrastrukture, aglomeraciju i potvrdu studije izvedivosti za Piškornicu.

Darko Koren // Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Odvija se ili planira velik broj investicija, a to će potaknuti gospodarski rast preko 2,9 posto koliko se i planira na razini države – tvrdi župan.

Dodajmo kako je u sklopu sjednice direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj Sanja Šimić predstavila projekt Digitalna komora. Riječ je o besplatnoj informacijsko-komunikacijskoj platformi za e-usluge namijenjenoj članicama Hrvatske gospodarske komore kojom će se, između ostalog, ubrzati komunikacija, digitalizirati izdavanje dokumenata za javne ovlasti, omogućiti aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika, a omogućit će se i bolja promocija proizvoda i usluga članica.