Nova ekipa

[FOTO] ŽUPANIJSKI TRANSFERI Tomislav iz Drnja redizajnira momčad, Miklinovec se pojačava, Tehničar doveo povratnika iz Austrije

19:00h
0

Živahno je na županijskim terenima čak i kada nema utakmica jer su preslagivanja momčadi, dolasci i odlasci u punom jeku.


Tomislav iz Drnja ubrzano nastavlja formirati momčad za novu sezonu, a došla su čak četiri nova pojačanja.

Kao što su objavili na svojoj Facebook stranici, pristupio im je Robert Bukovac, bivši igrač Cvetkovca, Koprivnice, Slaven Belupa i austrijskih klubova koji može odigrati na više pozicija.

Također, iz Imbriovca došao je vrhunski napadač Hrvoje Bači, odnosno vratio se u svoj klub nakon što je s Borcem osvojio naslov 1. ŽNL. Filip Peroković također se vratio u Drnje nakon što je protekle sezone igrao za Ždalu i odigrao veliku ulogu u njenom spašavanju od ispadanja. Iz Reke je došao mladi i perspektivni Sanjin Đurašević.

Iz kluba poručuju da će ih napustiti oko pet igrača te da se ne prestaje raditi na pojačanjima za novu sezonu. Navijače očito očekuje potpuno nova momčad u predstojećoj sezoni, bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati na travnjaku.

U Miklinovec su sletjela tri pojačanja. To su Mario Sertić, Branko Kautero i Marko Kozjak.

– Sertić i Kautero vraćaju nam se nakon kratkih epizoda u drugim klubovima, dok će Kozjak po prvi puta nositi žuto-plavi dres – navode iz kluba.

Prvak 4. HNL, Tehničar iz Cvetkovca, u svoje je redove doveo Sašu Vukonića, koji se vratio iz Austrije. Prije njega pristupili su Kruno Jambrušić, Luka Sminderovac, Antun Šokec i Martin Halavuk iz NK Koprivnice.

– Promjene u ekipi bile su nužne s obzirom na to da protekle dvije sezone nije bilo bitnijih promjena u našem igračkom kadru, a neki su igrači u međuvremenu „prerasli“ U-21 kategoriju. Također smo nastojali i prevenirati moguću situaciju svojevrsnog „zasićenja“ u ekipi koja bi mogla biti uzrokovana činjenicom da nismo htjeli konkurirati za plasman u „slavonsku“ 3. HNL koja, po jedinstvenom mišljenju svih klubova 4. HNL (skupina VŽ-ČK i BJ-KC i VT), nema baš nikakvog opravdanja za svoje postojanje u sadašnjem formatu i nitko u nju ne želi (niti objektivno može). Nadalje, a u nadi da će oni koji u HNS-u promišljaju (ili bi to trebali činiti) i kroje formate liga za sezonu 2019./20. konačno donijeti (zdravorazumski, sportski, natjecateljski i financijski) odluku o formiranju 3. lige Sjever (klubovi iz županija ČK, VŽ, KC-KŽ, BJ i VT), Tehničar se za tu priželjkivanu Ligu želi igračkim kadrom dobro pripremiti i posložiti ekipu, te u sljedećih godinu dana ispuniti tražene tehničke uvjete za takmičenje u njoj. Time je za nas prijelazni rok manje-više definiran, ne isključujemo dovođenje još jednog kvalitetnog igrača koji bi bio istinsko pojačanje. Imajući na umu da je ostala „čvrsta jezgra“ momčadi na okupu i da se Kruno Lovrek u potpunosti oporavio od ozljede koju je vukao cijelu protekle sezone, nadamo se i vjerujemo da će Tehničar u nastupajućoj sezoni biti bitno jači nego što je bio protekle sezone – pojasnili su iz Cvetkovca svoje ambicije i planove.

Foto: Facebook Tomislav Drnje
Foto: Facebook Tomislav Drnje
Foto: Facebook Tomislav Drnje
Foto: Facebook Tomislav Drnje
Foto: Facebook Tehničar Cvetkovec
Foto: Facebook NK Miklinovec
Foto: Facebook NK Miklinovec
Foto: Facebook NK Miklinovec

čitam...