Stepinčevi dani

FOTO U župi Bl. Alojzija Stepinca otvorena je izložba Slikopisi iz Koprivnice i Rima

Rim je oduvijek bio grad kršćanstva koji svojom umjetnošću, religijom i ljepotom pokazuje nadmoć, snagu i ljepotu, dok Koprivnica, s druge strane, svojim crkvenim tornjevima i parkovima svjedoči kao grad kršćanske vjere, rekao je Zlatko Šavor.

14:27h
0
Foto: kckzz.hr

U sklopu obilježavanja Stepinčevih dana od 1. do 10. veljače u Pastoralnom centru župe Blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici, otvorena je izložba Slikopisi iz Koprivnice i Rima, autora Zlatka Šavora.


Riječi dobrodošlice uputio je prof. Pero Markić te posebno naglasio važnu ulogu Rima u povijesti, ali i danas, i to u svim segmentima života, a posebice u umjetnosti te zahvalio svima na podršci oko realizacije ove izložbe.

O nastanku ove izložbe govorio je sam autor Zlatko Šavor pri čemu je istaknuo kako mu je ova izložba dvadeseta samostalna koju je s velikim zadovoljstvom posvetio Rimu i Koprivnici.

– Rim je oduvijek bio grad kršćanstva koji svojom umjetnošću, religijom i ljepotom pokazuje nadmoć, snagu i ljepotu, dok Koprivnica, s druge strane, svojim crkvenim tornjevima i parkovima svjedoči kao grad kršćanske vjere, a sve ovo i jest poveznica između ovih gradova zbog čega je ova izložba i nastala – rekao je on.

Prigodne riječi, kao i pohvalu za izložbu, uputili su i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić te župnik Ivica Gladoić.

Zadovoljstvo što je Županija ponovno pokrovitelj jedne „ovako divne i značajne izložbe u ovim prostorijama župe Blaženog Alojzija Stepinca“ izrazio je zamjenik župana Ivan Pal.

– Ova izložba za mene osobno ima puno simbolike i puno poveznica te od srca čestitam Zlatku na 20-toj izložbi te se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli otvorenju – rekao je Ivan Pal te otvorio izložbu.

Postavljeno je 35 radova koji su nastali u tušu i tuš-pasteli, a izložba se može razgledati do 4. ožujka.

 

čitam...