Krivo skretanje

FOTO/VIDEO U centar grada zalutao labud, spas od nadležnih službi moguć tek početkom drugog tjedna

Građani su se već pobrinuli kako ne bi bio gladan pa se oko njega nalaze komadići kruha kojim su ga pokušali nahranit. 

13:55h
0

Neobična pojava, odnosno životinja, dočekala je jutros stanovnike Lenišća u Koprivnici.


U sam centar grada zalutao je, ni manje ni više, labud. Iako se radi o naizgled mirnoj životinji, zelena površina između ceste i pješačke staze nije njegovo prirodno stanište.

Labud je očito uplašen i na prolaznike reagira siktanjem. Građani su se već pobrinuli kako ne bi bio gladan pa se oko njega nalaze komadići kruha kojim su ga pokušali nahranit.

Labud Lenišće Koprivnica
Foto: Mario Kos

Za ovakve slučajeve nadležan je viši inspektor zaštite prirode sa sjedištem u Varaždinu.

Kontaktirali smo Državni centar za zaštitu i spašavanje u kojem su već dobili dojavu o ovom slučaju.

– Sve smo probali, no nadležna služba nema dežurstvo. Kontaktirali smo i načelnika odjela za inspekcije poslova zaštite prirode i ravnatelja uprave, no bez uspjeha. Nadamo se da će nam se netko povratno javiti – rekli su iz centra 112.

Veterinarska stanica Koprivnica ima koncesiju za zbrinjavanje uginulih životinja, pa su iz tog razloga njihove ruke vezane. Ako se nitko iz nadležnih službi ne javi labud bi mogao biti spašen tek početkom radnog tjedna, odnosno u ponedjeljak.

Za sad nije poznato da li je u grad sletio radi ozljede, ili je jednostavno zalutao. Labud se nalazi tik do ceste tako da je u opasnosti od nadolazećih automobila, a od straha bi mogao napasti i prolaznike pa savjetujemo da mu ne prilazite.

Labud Lenišće Koprivnica
Foto: Mario Kos

 

čitam...