Obilne kiše

FOTO/VIDEO Do prelijevanja vodotoka nije došlo, krizno je bilo u Močilama i Ulici Nikole Sertića, u Đurđevcu su bile potopljene deve, Ljubić: Nema mjesta panici

Problem je bio u Močilama, Vlasilavu, u Đurđevcu su potopljene deve, što su ispumpavali vatrogasci, no ono što je važno je da nigdje nije bilo prelijevanja vodotoka. Voda se na pojedinim dijelovima skupljala jer kanalizacija i kanali ne mogu prihvatiti toliko količinu oborina, no tu mi ništa ne možemo, kazuje Ljubić. 

12:44h
0
Foto: čitatelj

Jučerašnja cjelodnevna kiša ipak nije stvorila veće probleme na području Koprivničko-križevačke županije.


Kao što nam je rekao Roman Sabol iz Centra 112, bilo je nekoliko intervencija i vode na određenim dijelovima prometnica, no velikih intervencija nije bilo.

– Bilo je nekoliko dojava, u Koprivnici u Ulici Močile i Ulici dr. Nikole Sertića te Zvirišću, prema Novigradu Podravskom stavljene su oznake zbog vode na cesti, ali je bilo prohodno, također je tako i prema Plavšincu. Jedno stablo je palo u Prkosu, no to je moglo biti i zbog vjetra. Imali smo jedno ispumpavanje vode iz podruma u Đurđevcu i to je sve. Imamo sreće što se kiša ipak malo smirila, za sada je sve pod kontrolom – rekao je Sabol.

U Križevcima nije bilo nikakvih problema ni intervencija.

Istaknuo je da je vodostaj Drave 330 centimetara, što je još daleko i od redovnih mjera obrane, a nema ni problema s potocima u gradovima i naseljima.

Ratko Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite kaže da za sada krizni stožer nije ništa poduzimao jer za tim nije bilo potrebe.

– Problem je bio u Močilama, Vlasilavu, u Đurđevcu su potopljene deve, što su ispumpavali vatrogasci, no ono što je važno je da nigdje nije bilo prelijevanja vodotoka. Voda se na pojedinim dijelovima skupljala jer kanalizacija i kanali ne mogu prihvatiti toliko količinu oborina, no tu mi ništa ne možemo – kazuje Ljubić.

Dodaje da se vodostaji neprestano prate te da je Drava pala u zadnjih nekoliko sati.

– Kad bi i još jedan cijeli dan ovako padalo, ne bi se ništa dogodilo. Nema mjesta panici – zaključuje Ljubić.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči kaže da će problem u nastambama deva biti ubrzo riješen.

– Problem je u gornjem sloju gline kroz koji ne prolazi voda. Kada prestane padati kiša, treba samo probušiti par rupa da voda ima kamo otjecati i više se ovakve stvari neće događati. Voda se tamo ispumpava i sve je pod kontrolom kazuje Janči.

Timaritelji deva kažu nam da se problem rješava te da posjetitelji mogu normalno dolaziti.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić kaže da je problem s potokom riješen, kao i u Reki, koja je ovog puta bez posljedica preživjela oborine.

– Sve što se moglo, već jučer je poduzeto u Močilama i Ulici Nikole Sertića, a vreće s pijeskom su spremne, no prelijevanje potoka ne očekujemo. Važno je da voda nigdje nije prijetila kućama – rekao nam je Jakšić.

Jučerašnje stanje u Močilama:

Posted by Davor Nina Horvat on Dienstag, 19. September 2017

 

čitam...