Druženje s devama

FOTO/VIDEO Đurđevčani oduševljeno dočekali svoje nove sugrađane Tomicu, Dinu i Đurđicu

19:44h
0
Foto: Matija Gudlin

Najviše je u pažnji znatiželjnika, posebice razdragane djece, uživao mužjak Tomica, koji je bez treme prilazio okupljenima i spremno pozirao mnogim fotografskim objektivima i kamerama.

Uz veliko uzbuđenje i nestrpljivo komešanje veliki broj Đurđevčana i njihovih gostiju konačno je imao priliku upoznati Tomicu, Dinu i Đurđicu.


Danas je se u sklopu Adventa u Đurđevcu organizirano upoznavanje novih, ali već dobro poznatih stanovnika toga grada – deva.

Najviše je u pažnji znatiželjnika, posebice razdragane djece, uživao mužjak Tomica, koji je bez treme prilazio okupljenima i spremno pozirao mnogim fotografskim objektivima i kamerama.

Tomica nije nimalo sramežljiv // Foto: Matija Gudlin

Direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca Mario Fuček i gradonačelnik Željko Lacković ponosno su predstavili deve i izrazili zadovoljstvo uspješnim realiziranjem ovog jedinstvenog projekta.

– Ovdje je uloženo puno truda, radilo se dan i noć i iskreno sam ponosan na ove ljude i na hrabrost koju su svi imali da prihvate ovu ideju. Da bi bili izvrsni morate imati i određenu dozu hrabrosti, a ovo je tražilo i određenu dozu ludosti. Ovo će biti početak jedne krasne priče – rekao je u obraćanju posjetiteljima Željko Lacković.

Mnoštvo ljudi je promatralo deve, uživalo u scenskom prikazu živih jaslica, kuhanom vinu i ostaloj okrjepi, a po njihovim komentarima može se zaključiti da smatraju kako ova ideja ima pravi potencijal.

– Jako je lijepo, moramo se zahvaliti našem gradonačelniku koji je ovo stvorio. Deve su pravo iznenađenje i veselje za Đurđevac, Podravinu inače jako rijetko prikazuju na televiziji pa se nadam da ćemo sada i mi biti. Cijeli Advent je odlično organiziran, svaki dan se nešto događa – zadovoljna je Marija Siverić.

Njeno mišljenje dijeli i Đurđa Turković, rođena Đurđevčanka koja je sve o devama pratila iz svog doma u Njemačkoj.

– Pratila sam sve preko interneta, sviđa mi se ova ideja. Dosad smo ih gledali na filmu, sada ih gledamo uživo. Ovo je dobro za Đurđevac, imamo veliku Saharu i deve se savršeno uklapaju. Moram reći da nikad u životu nisam vidjela Đurđevac ovako lijepo okićen i uređen kao što je ove godine – rekla nam je ona.

Devama predstoji privikavanje na svoje nove nastambe u koje su stigle jučer, a svi koji dođu u Đurđevac osim u pogledu na te pustinjske ljepotice moći će vidjeti i adventski sajam, žive jaslice, koncerte i ostala prigodna blagdanska događanja.

Deve u prvoj šetnji.

Posted by Epodravina.hr on Friday, 16 December 2016

 

čitam...