Građani u redovima

FOTO/VIDEO Gradski oci podijelili 4500 porcija prvomajskog graha

Za ovog sunčanog prvog svibnja, građani su u velikom broju pohrlili po svoje 4500 porcije graha koje su na glavnom koprivničkom trgu pojeli pod vedrim nebom, ili pak ponijeli kući u dozama i poštedili se tako kuhanja ručka na njihov radnički praznik.

13:45h
0
Foto: Matija Gudlin

Kao i svake godine, u centru Koprivnice gradski su oci simbolično nagrabili šeflju graha svojim sugrađanima koji su, na svoj dan odmora od rada i proslave svojih radničkih prava, došli po zasluženi besplatni obrok.

Grah je pripremila Podravka, a osim Mišela Jakšića i njegovih zamjenica, grah je dijelio i šef uprave Podravke Marin Pucar i članica uprave Ljiljana Šapina.

U Koprivnici je, obilježavanje ovog, inače prosvjedničkog dana, uistinu simboličan te obilježen kroz četiri dana zabave i koncerata kako je u ovom gradu, prema procjeni v.d. gradonačelnika Mišela Jakšića, gospodarski standard građana u proteklih godinu dana porastao.

Tako su za ovog sunčanog prvog svibnja, građani u velikom broju pohrlili po svojih 4500 porcija graha koje su na glavnom koprivničkom trgu pojeli pod vedrim nebom, ili pak ponijeli kući u dozama i poštedili se tako kuhanja ručka na njihov radnički praznik.

– Uz 4500 porcija graha nastavljamo jednu lijepu tradiciju. Jako smo sretni i zadovoljni odazivom građana na koncerte i ostale aktivnosti koje smo za ovaj produženi vikend organizirali zajedno sa sponzorima – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice.

Osim toga, Koprivničanci su mogli malo i prošvrljati trgom kroz pregršt štandova i izložaka, sajam cvijeća i prikaz starih zanata, dok su dnevni program popunile budnica i puhački orkestar te dječji nastupi.

Okrijepljujuća porcija graha, osim za oporavak od već tri dana koncerata i feštanja iza njih, građane će osnažiti i pripremiti za večerašnji, posljedni koncert u nizu, odnosno čak njih dva – Begine i Tragove kao predgrupu.

Podjela prvosvibanjskog graha u centru Koprivnice

Posted by Epodravina.hr on Montag, 1. Mai 2017

 

 

čitam...