Jedan od najperspektivnijih koprivničkih sportaša, čudo od djeteta Leon Zelenko, ove je subote postigao vrhunski rezultat na Svjetskom prvenstvu u kartingu u Portugalu, osvojio je drugo mjesto!


U superfinalu klase Rotax 125 Micro MAX startao je s četvrtog mjesta probio se do drugog mjesta i koncentriranom vožnjom tako i završio trku. Devetogodišnji Leon je ovim velikim postignućem ispisao povijest koprivničkog sporta,  a veliki doček iznenađenja, njemu i obitelji, organizirali su prijatelji i bližnji danas u Pubu Capronca.

Sa svojim ocem, Danijelom Zelenkom te Marijanom Ganžulićem, Leon je stigao u Koprivnicu, a dovezao ih je Hrvoje Tisaj, predjednik koprivničkog Karting kluba.  Nisu ni slutili da ih tamo čekaju tamburaši, obitelj i svi prijatelji.

Doček Leona Zelenka
Leon uz slavljeničku tortu // Foto: Ivan Brkić

Napeto pred vratima Puba, Leona su s prskalicama čekali prijatelji, a njihov je ulazak bio obilježen i suzama i smijehom.

– Bilo je svega, mislili smo odustati, svađali smo se, pumpaj gume, spusti gume, svi smo odustajali pa se opet dizali i evo nas na drugom mjestu u svijetu – rekao je Leonov otac uz velik aplauz nazočnih.

Iako nas je stavio na svjetsku kartu karting utrka, Leon od silnih osjećaja ni sam nije bio svjestan što se događa. Čekala ga je velika Podravkina torta, iz zvučnika se orilo Svijet voli pobjednike, a on je, kao i svako dijete, pohrlio u igraonicu da prijateljima na videu pokaže kako je to izgledalo.

– Bio sam jako sretan kad sam osvojio drugo mjesto, a kad je utrka počela, bio sam nervozan, nisam znao koji ću rezultat napraviti, mislio sam da ću izletjeti. Sljedeći put sam 100 posto prvi – rekao nam je Leon, još uvijek pod dojmom.

Doček Leona Zelenka
Tim Zelenko // Foto: Ivan Brkić

Kaže da doček nije uopće očekivao i bio je stvarno zbunjen.

– Mislim da Leon zna voziti, voli voziti, voli opjesmu Bile starke, jako sam ponosan na njega i sretan sam što je sad s nama – rekao nam je Leonov prijatelj.

Njegov mehaničar Marijan Ganžulić je svima zahvalio na potpori, kazao je da je bilo jako teško i da još nisu ni svjesni što su napravili. – Bio je to trnovit put, ali hvala Bogu, uspjeli smo! – viknuo je on.

Hrvoje Tisaj rekao je da pod dojmom, jer trebalo ih je ‘maznuti’, pošto im je bilo čudno kak’ niko neće s njima na cugu danas.

Doček Leona Zelenka
Leon s obitelji i prijateljima // Foto: Ivan Brkić

– Leon je imao tri godine kad je došao na trening. Rekao je da mu je prijatelj dao karting da proba voziti. U kartingu sam 10 godina, moji su klinci vozili i postoje putevi kako se krećeš. Uvijek smo ih držali na štriku jer ne znaju voziti, kočiti.. No Leon je krenuo sam, bez štrika, bez natjeravanja i na kraju danas je tu gdje je. Vidjelo se odmah da taj dečko ima nešto u sebi i danas je to potvrdio. Postoji veliki entuzijazam obitelji Zelenko koja do prvog kvalitetnog treninga mora povući 500 kilometara, tu je puno truda, puno ulaganja, a definitivno jedan bitan čovjek u svemu je naš Gans – zaključio je Tisaj ovu emotivnu večer za obitelj Zelenko, ali i za cijelu Koprivnicu pa i Hrvatsku, jer Leon je tek počeo pisati povijest, a vjerujemo da ga čeka još puno velikih uspjeha i da će se za njega još čuti.

Doček Leona Zelenka

Doček Leona Zelenka!!

Posted by Epodravina.hr on Montag, 13. November 2017

Leon prijateljima pokazuje kako je bilo!

Posted by Epodravina.hr on Montag, 13. November 2017

čitam...