Dječji tjedan

FOTO/VIDEO Mališani dobili maštovitu i razigranu Bajkaonicu, a natjecat će se i u činjenju dobrih djela za svoje bližnje

Prije nekoliko godina dječje gradsko vijeće primijetilo je da se premalo govori o djeci, o dobrim stvarima koje rade, a previše kada naprave nešto ružno. Ovim projektom želimo potaknuti sve ljude da vide kakva dobra djela djeca mogu učiniti, rekla je Hana Živko.

12:10h
0
bajkaonica  mg
Foto: Matija Gudlin

U Područnoj školi Vinica, Osnovne škole Đuro Ester, u Koprivnici danas je službeno započeo Dječji tjedan, u kojemu je organizirano mnogo aktivnosti kojima će se mališani silno veseliti.

Jedna od njih predstavljena je prvašićima, a naziv joj je Bajkaonica. Kako joj ime i govori, u Bajkaonici će učenici moći uživati u bajkama koje im priča teta pričalica Nikol Bali, a za njih je bio pripremljen i poseban kutak u učionici s jastučićima, lampicom, šarenim tepihom i raznim detaljima koji čine slušanje priče još ugodnijim.

Bajkaonica je pokretna, tako da će i učenici ostalih škola u njoj moći iskusiti svijet priča, a sve je to zahvaljujući Društvu naša djeca i projektu Neka odrastanje bude dječja igra, u sklopu Niveine globalne inicijative.

Osim Bajkaonice, i ove će se godine dodjeljivati nagrada za Naj dječje djelo grada Koprivnice, o čemu nam je nešto više rekla dječja gradonačelnica Hana Živko.

Mališani u Bajkaonici // Foto: Matija Gudlin

– Prije nekoliko godina dječje gradsko vijeće primijetilo je da se premalo govori o djeci, o dobrim stvarima koje rade, a previše kada naprave nešto ružno. Ovim projektom želimo potaknuti sve ljude da vide kakva dobra djela djeca mogu učiniti. Mogu se prijaviti pojedinci, grupe djece, cijeli razredi s nekim dobrim djelom, možda pomažu svom prijatelju, možda sudjeluju u nekoj akciji… Svi se oni mogu prijaviti na natječaj i osvojiti nagradu – pojasnila je Hana Živko.

Prošle su godine glavnu nagradu dobili su učenici 6. i 8. razreda OŠ Braća Radić, nositelji projekta Vršnjaci pomagači. Oni su pomagali svojim vršnjacima koji su nesigurni u sebe, izolirani ili imaju problem sa samoozljeđivanjem tako da su saznavali njihove teškoće pomoću sandučića povjerenja koji je postavljen u školi.

Prije dvije godine za Naj dječje djelo osvojili su učenici OŠ Đuro Ester koji su svakodnevno pomagali svom prijatelju iz razreda koji je u kolicima. Ravnateljica škole Sanja Prelogović pozvala je i prvašiće u školi na Vinici da slijede njihov primjer i čine dobra djela za one koji ih okružuju.

Mališani uživaju u Bajkaonici

Posted by Epodravina.hr on Dienstag, 3. Oktober 2017