TRADICIONALNO

FOTO/VIDEO Maraton u invalidskim kolicima okupio velik broj sudionika, Mirjana Horvat: Puno nam znače ovakva okupljanja jer smo tada svi jednaki

Cilj ovakvih susreta je druženje, da izađemo iz kuće, da izađemo među ljude, da se vidi da je ovo grad po mjeri svakog čovjeka. Hvala Gradu i Županiji što nam pomažu u organizaciji svake godine, rekao je Slavko Kuzmić, predsjednik Udruge invalida Koprivničko- križevačke županije.

13:05h
0
Maraton invalida u kolicima - Zrinski trg Koprivnica
Foto: Mario Kos

U organizaciji Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, na koprivničkom Zrinskom trgu održan je već tradicionalni, ove godine 12. po redu maraton u invalidskim kolicima.

Udruga na ovaj način sudjeluje u Europskom tjednu mobilnosti koji se obilježava ovaj tjedan.

Natjecanje se održalo u četiri kategorije, a okupilo se 20-tak sudionika. Uz domaćina, prisutni su bili i gosti iz Čakovca te Varaždina.

U kategoriji žena prvo mjesto je osvojila Melanija Krčmar. Vanesa Novačić bila je druga, a Mirjana Horvat treća.

Maraton invalida u kolicima - Zrinski trg Koprivnica
Mirjana Horvat // Foto: Mario Kos

– Bilo je super, neponovljivo. Puno nam znače ovakva okupljanja jer smo svi tada svi jednaki, istih mogućnosti. Ovime dokazujemo da usprkos invaliditetu imamo volju za životom – kazala je M. Horvat iz Ždale, mjesta koje se nalazi u općini Gola.

U kategoriji elektromotorna kolica najbolji je bio Saša Pejić, a slijedili su ga Antun Dukarić i Ivan Biber.

U kategoriji teže pokretnih osoba s invaliditetom bio je najbolji Ševko Bajgorić, dok je drugi bio Mario Lončar, a treći Danijel Horvatinović.

U kategoriji sportaši, pak, prvo mjesto osvojio je Miro Borček, drugi je na cilj došao Alen Janković, a treći je bio Srećko Lazar.

Maraton invalida u kolicima - Zrinski trg Koprivnica
Foto: Mario Kos

– Cilj ovakvih susreta je druženje, da izađemo iz kuće, da izađemo među ljude, da se vidi da je ovo grad po mjeri svakog čovjeka. Hvala Gradu i Županiji što nam pomažu u organizaciji svake godine – rekao je Slavko Kuzmić, predsjednik Udruge invalida Koprivničko- križevačke županije.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije i Melita Samoborec, zamjenica koprivničkog gradonačelnika pohvalili su suradnju s udrugom i čestitali joj na dugogodišnjem radu.

Spomenimo i to da su pobjednici nagrađeni s medaljama, a nakon natjecanja, druženje je nastavljeno u prijateljskom tonu.

Loading...