Novo vodstvo

FOTO/VIDEO Mario Rajn službeno preuzeo gradonačelničku dužnost u Križevcima, Hrg poručuje: Uskoro slijedi rebalans proračuna

Novo vodstvo grada morat će brzo raditi rebalans proračuna i dići proračun za 17 milijuna kuna s obzirom da su tolika sredstva odobrena iz jednog europskog projekta i Fonda za zaštitu okoliša - rekao je Hrg na svom odlasku.

12:23h
0
Preuzimanje gradonačelničke dužnosti // Foto: Arhiva

Novi križevački čelnik Mario Rajn danas je službeno preuzeo gradonačelničku dužnost od svog prethodnika Branka Hrga koji je taj posao obavljao 16 godina.

Prilikom primopredaje, Hrg je pripremio izvješće o svom minulom radu u kojem se nalazi raspred svih započetih i dogovaranih projekata na području Grada.

– Izvješće govori da su da su započeti projekti spremni za nastavak realizacije, aktualno stanje na računu je 2 milijuna kuna, a dobili smo pozitivno i bezuvjetno mišljenje Državne revizije za poslovanje gradske uprave – naglasio je Hrg.

Rajn je spremno dočekao preuzimanje vodstvo grada i veseli se novim izazovima.

– Spremni smo preuzeti vodstvo grada, sve što je napisano u izvješću nama je čvrst temelj za nadogradnju. Veselim se izazovu i mukotrpnom radu, mladi smo i puni energije za dobrobit ovog grada i sugrađana – rekao je novi gradonačelnik koji je odmah predstavio i svoje zamjenike Danijela Šaška i Marija Martinčevića.

– Danas imamo sastanak sa svim djelatnicima gradske uprave, za njih pripremamo i malo iznenađenje ovaj tjedan. Od sutra smo na terenu, nemamo namjeru zaustavljati projekte već nastaviti raditi, želimo krenuti i u smjeru rebrandiranja grada, usmjeriti se na mlade profesionalne i mlade obitelji – najavio je Rajn.

Hrg je za kraj primopredaje još jednom dodao kako ostavlja pozitivnu bilancu grada.

– Preuzeo sam grad 2001. godine s proračunom od 18 milijuna kuna, dva velika kredita i 11,5 milijuna kuna dugova, a danas je situacija značajno drugačija. Novo vodstvo grada morat će brzo raditi rebalans proračuna i dići proračun za 17 milijuna kuna s obzirom da su tolika sredstva odobrena iz jednog europskog projekta i Fonda za zaštitu okoliša – rekao je Hrg na svom odlasku.

čitam...