xcm koprivnica

FOTO/VIDEO Nakon borbe s kišom i blatom proglašeni najbolji biciklisti, medalje otišle i u Koprivnicu

18:19h
0
XCM Koprivnica 2017 Proglašenje pobjednika
Proglašenje pobjednika

Nakon naporne utrke te borbe s kišom, rosuljom, mokrim terenom, blatom te usponima trud se isplatio i na Zrinskom trgu upravo su proglašeni pobjednici brdsko-biciklističkog maratona XCM Koprivnica.

Stazu od 70 kilometara s 1600 metara visinske razlike prvi je završio Mađar Bur Zsolt koji je na cilj stigao za tri sata, 16 minuta i 54 sekunde.

U istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji Petra Stručić osvojila je drugo mjesto.

Prvi je na cilj s kraće staze od 57 kilometara te 1250 metara visinske razlike stigao junior Josip Meštrić iz Novog Marofa, a stazu je svladao za dva sata i 50 minuta.

Od domaćih snaga, prvo je mjesto u kategoriji veterani na kraćoj stazi osvojio Ivan Udorović iz Koprivnice, a u kategoriji rekreativke druga je bila Koprivničanka Kristina Lukačević.

Koprivničanac Predrag Žagar osvojio je drugo mjesto u kategoriji rekreativci.

XCM Koprivnica 2017 Proglašenje pobjednika
Mađar koji je potukao konkurenciju // Foto: Mario Kos / Marko Hanžeković

Maraton je počeo startom u 10 sati u centru Koprivnice, a od prijavljenih 180 biciklista, na cilj ih je došlo 130, dok ih je tijekom utrke čak 25 moralo odustati zbog teških uvjeta.

Ruta se kreće od Koprivnice, preko Vinice, Reke, Vrhovca, Rasinje, Subotice Podravske te ponovno Vinice, Crne gore i krug se zatvara za natrag u centar.

Utrku organizira BK Rotor Koprivnica, a riječ je o jednoj od najspecifičnijih staza jer ju čini oko 97 posto makadama i šumskih puteva.

Čestitamo pobjednicima, ali i svima koji su sudjelovali!

čitam...
Loading...