tradicionalna kestenijada

FOTO/VIDEO Planinari, ali i ljubitelji prirode uživali u druženju uz kestene, prigodnu planinarsku hranu, a zabavu je dodatno začinila i pjesma

Koprivnički planinari, članovi HPD-a 'Bilo', i ove su godine pripremili svoju godišnju manifestaciju, 25. planinarsku Kestenijadu u Podravini kod planinarske kuće Rudi Jurić, poznatije kao 2. baraka, iznad Subotice Podravske.

16:55h
0
Kestenijada
Foto: Ivan Brkić

Koprivnički planinari, članovi HPD-a ‘Bilo’, i ove su godine pripremili svoju godišnju manifestaciju, 25. planinarsku Kestenijadu u Podravini kod planinarske kuće Rudi Jurić, poznatije kao 2. baraka, iznad Subotice Podravske.

Okupljanje je bilo u ranim jutarnjim satima, na željezničkom kolodvoru u Koprivnici te se vlakom išlo sve do željezničke postaje Kunovec/Subotica.

Potom se išlo pješice do prema Subotice, a zatim se nastavilo do krajnjeg cilja – do planinarske kuće Rudi Jurić.

Kestenijada
Foto: Ivan Brkić

Okupili su se brojni planinari, ali i ljubitelji ovakvih druženja, oko 300- tinjak osoba.

Ovo druženje upotpunili su neizostavni kesteni te prigodna planinarska hrana i piće po povoljnijim cijenama. Druženje je dodatno začinila i pjesma.

Povratak u Koprivnicu bio je u popodnevnim satima i to ili pješice sve do Koprivnice za što je potrebno oko tri sata hoda, a za što će su se odlučili samo oni pravi avanturisti ili pješice do željezničke postaje Subotica-Kunovec pa vlakom nazad u Koprivnicu.

Kestenijada u Podravini

Posted by Epodravina.hr on Samstag, 7. Oktober 2017