Gazbena poslastica na Šoderici

FOTO/VIDEO Poznati američki glazbenik John Kruth iz New Yorka, dolazi na Country vikend

14:30h
0

Poznati američki američki folk-rock glazbenik, kompozitor i pjevač John Kruth, ove godine nastupati na Country vikendu, koji se na Šoderici održava prvoga vikenda u kolovozu, a u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke. 


U svojoj dugogodišnjoj karijeri John Kruth surađivao je s nizom popularnih američkih glazbenika kao što su Laurie Anderson, Violent Femmes, John Prine, Patti Smith, Allen Ginsberg, Sam Shepard i Ornette Coleman.

Autor je triju glazbenih biografija od koji je najvažnije istaknuti Rhapsody in black – The Life & Music of Roy Orbison i njegovu posljednju knjigu This Bird Has Flown – The Enduring Beauty of Rubber Soul 50 Years On – povijest i analiza šestog albuma Beatlesa koja je izdana u studenom 2015. godine.

Kao glazbenom novinaru, njegovi članci objavljeni su u poznatim američkim novinama, kao što su New York Times i Rolling Stone. Predaje i kolegije s područja glazbe na Manhattan College i College of Mount Music Saint Vincent u New Yorku.

John Kruth surađivao je i spoznatim koprivničkim glazbenim parom Miroslavom i Gordanom Evačić. Zahvaljujući toj suradnji i stvorenom prijateljstvu, doći će i do najavljenog nastupa.

Sigurno je da će njihov zajednički nastup u petak, 04. kolovoza u večernjim satima, biti prava poslastica za ljubitelje dobre glazbe.

čitam...