Promocija prvostupnika Sveučilišta Sjever

FOTO/VIDEO Prvostupnica Martina Sabljak: Na novinarstvu sam mnogo naučila, profesori su odlični, a već sam i pronašla posao u struci

12:21h
0

Ovi koji danas stoje pred nama su oni najbolji, oni koji su se najviše trudili, koji su bili dovoljno uporni i nisu odustali, rekao je rektor Marin Milković.

Na koprivničkom Sveučilištu Sjever danas je druga generacija prvostupnika primila svoje diplome. Nakon tri godine studiranja na studijima novinarstva, poslovanja i menadžmenta i medijskog dizajna današnjom svečanošću simbolično su zakoračili na novu stepenicu svog života.

Martina Sabljak iz Varaždina jedna je od onih koji se od danas mogu podičiti titulom prvostupnika novinarstva, a o svom studiju ima samo lijepe riječi.

– Tri godine su mi zbilja brzo prošle. Puno smo pisali, puno smo radili, bilo je puno prakse, imali smo novinarske radionice… Mnogo smo naučili na taj način. Kampus nam je zbilja super, a jedini problem je što nam je menza daleko i što smo malo udaljeni od centra grada – rekla nam je Martina.

Ono čime je također vrlo zadovoljna su profesori, ističe njihov korektan odnos sa studentima koji je češće naginjao prema prijateljstvu nego prema staromodnom autoritativnom odnosu.

Martina Sabljak // Foto: Matija Gudlin

Onima koji se eventualno dvoume isplati li se studirati novinarstvo na Sveučilištu Sjever, Martina može svojim primjerom posvjedočiti korisnost tog studija.

– Već naveliko radim, pronašla sam posao tijekom studija i sada nastavljam raditi na jednom portalu u Varaždinu – ponosna je Martina.

Prorektor Mario Tomiša osvrnuo se na cijelu generaciju koja danas izlazi sa Sveučilišta, odnosno 35 prvostupnika novinarstva, 26 prvostupnika poslovanja i menadžmenta i 25 prvostupnika medijskog dizajna, te najavio novosti koje od iduće godine čekaju studente.

– Pripremamo četiri nova diplomska studija za iduću godinu, to su diplomski studij novinarstva i medijskog dizajna i dva potpuno nova studija u hrvatskim i regionalnim okvirima, diplomski studij ambalaže i diplomski studij održive mobilnosti i logistike – najavio je Tomiša.

Novi diplomski studiji bili su motiv koji provlačio i govorima rektora Sveučilišta Sjever Marina Milkovića, pročelnica za novinarstvo Gordana Tkalec te zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec kojima su čestitali novim prvostupnicima, pozivajući ih da nastave svoje obrazovanje na ovoj instituciji, ali i uvjereni da im je budućnost svijetla ako odluče sada potražiti i posao.

Foto: Matija Gudlin

– Ovi koji danas stoje pred nama su oni najbolji, oni koji su se najviše trudili, koji su bili dovoljno uporni i nisu odustali. Na tome im svi trebamo čestitati i vjerujem da će im vrijeme koje su proveli na Sveučilištu Sjever ostati u lijepom sjećanju. Možda će se neki od vas odlučiti i na daljnji razvoj, a sada će to moći i na našem Sveučilištu – rekao je prisutnima rektor Marin Milković.

U ime Grada Koprivnice prvostupnike je pozdravila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i udijelila im nekoliko korisnih savjeta.

– Danas uistinu počinje jedan novi korak u vašem životu u koji treba imati hrabrosti i mudrosti čvrsto zakoračiti. Put do uspjeha nije uvijek popločan samo ružama, nije sve glatko, nailazit će te i na probleme, ali uvijek ih uzimajte kao izazove koji će vas još više ojačati. Savjetujem vam da se cijeli život nadograđujete i radite na sebi i budete na ponos Sveučilištu Sjever, svojim roditeljima i, što je najbitnije, uvijek budete ponosni na sebe – zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Nakon svečanosti novim prvostupnicima preostao je još samo jedan dio tradicionalne ceremonije – bacanje kapa u zrak, što su uz veselje svi uspješno napravili, baš kao što su protekle tri godine uspješno izvršavali svoje studentske obveze i krenuli prema novim izazovima.

čitam...