Svečana dodjela nagrada

FOTO/VIDEO Rudolf Kralj i Ida Šimunčić proglašeni najboljim sportašima Križevaca u 2016. godini

08:00h
0
MG

Rudolf Kralj proglašen je za najboljeg sportaša, a Ida Šimunčić za najbolju sportašicu Križevaca u 2016. godini.

U dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima proglašeni su najbolji sportaši i sportašice grada Križevaca u 2016. godini te su dodijeljena posebna priznanja sportskim djelatnicima. Voditelj programa bio je Maurizio Novosel, a uvodne riječi prije svečanog proglašenja uputili su predsjednik Zajednice športskih udruga Josip Šikić, gradonačelnik Branko Hrg i župan Darko Koren.

Okupljenima se prikazao i kraći video uradak ZŠU-a s pobrojanim rezultatima križevačkih sportaša i klubova u 2016. godini, a dva glazbena broja za opuštanje prisutnih odsvirao je Komorni sastav tambura Glazbene škole Alberta Štrige.

Atletičar Rudolf Kralj proglašen je za najboljeg sportaša, a kolegica mu Ida Šimunčić za najbolju sportašicu Križevaca u 2016. godini. Rudolf je državni prvak na 800 metara u dvorani, Ida je viceprvakinja države na 400 metara s preponama, a oboje su članovi Atletskog kluba Križevci.

Najperspektivnijim križevačkim sportašima proglašeni su također atletičari Neven Krulić i Lucija Zimonji, članovi Atletskog kluba Križevci.

Titula zaslužnog sportskog djelatnika pripala je poznatom odvjetniku Mladenu Klasiću iz Atletskog kluba Križevci dok je Zvonko Jagušić iz Streljačkog kluba Križevci 1252 proglašen za najboljeg sportskog trenera u 2016. godini.

Najboljim ženskim sportskim klubom proglašen je Atletski klub Križevci dok je Motociklistički klub Križevci proglašen za najuspješniji muški sportski klub.

Najuspješnija ženska perspektivna ekipa je postava mlađih juniorki Atletskog kluba Križevci, a kod muških ekipa najbolja je juniorska postava Streljačkog kluba Križevci 1252.

Emotivan govor održao je Zvonko Stipić (80) koji je dobio posebno priznanje za promociju križevačkog sporta i rekreacije. Prisjetivši se uspomena iz svojih mladih dana, Zvonko je ispričao nekoliko anegdota i naglasio kako mu je bavljenje sportom spasilo život u trenucima dok je imao problema sa zdravljem, a publika ga je nagradila najglasnijim pljeskom večeri.

Priznanja za posebna sportska postignuća pripala su Marku Köglu iz kluba za obaranje ruke Tigar, Veroniki Drljačić iz Atletskog kluba Križevci i Domagoju Kruliću iz Streljačkog kluba Križevci 1252. Luka Drokan iz kluba za obaranje ruke Tigar proglašen je najuspješnijim sportašem s invaliditetom.

U nastavku možete pogledati kraći video s proglašenja najboljih križevačkih sportaša te bogatu fotogaleriju.