Nagrada Križevaca 2017.

FOTO/VIDEO Superbrzi motori jurili ulicama Križevaca, tisuće posjetitelja uživalo u moto spektaklu

Nagrada Križevaca 2017. boduje se za Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Kup HAK-a, publika je mogla uživati u poslijepodnevnim motociklističkim nadmetanjima na gornjogradskim ulicama.

20:19h
0

Križevački “Monte Carlo” tradicionalno je okupio nekoliko tisuća posjetitelja koji su došli uživo pogledati uličnu moto utrku.

Nagrada Križevaca 2017. boduje se za Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Kup HAK-a, publika je mogla uživati u poslijepodnevnim motociklističkim nadmetanjima na gornjogradskim ulicama.

Sunčano vrijeme išlo je na ruku publici i vozačima, miris roštilja, pive i spaljenih guma bio je u zraku, a skupocjeni motori na svakom koraku.

Treninzi su startali od jutra, a sama utrka počela je u 14 sati. Gornjogradskim ulicama vozili su se motori u sljedećim klasama: 125 SP, 600 SST, 1000 SST, Big Boys, u klasama oldtimera 1-3-4 i 2-5-6 te klasa skuteri.

U najjačoj 1000 SST klasi pobjedu je odnio Dario Horvat na Yamahi koji vozi za ŠK 1.HMK Zagreb, a stazu je prošao za ukupno 15:16.785 minuta. Drugo mjesto osvojio je Marko Višak na Yamahi za MK Križevci s rezultatom, a treće mjesto odnio je Boris Vadla na Hondi za MK Križevci.

U klasi 600 SST najbrži je bio Vedran Močibob na Kawasakiju iz ŠK 1. HMK Zagreb, drugo mjesto odnio je Martin Vugrinec na Kawasakiju za isti klub, a treći je bio Ivan Višak na Yamahi za MK Križevci. Vrijedi istaknuti kako je Loris Majcan već nakon samog starta pao u prvom zavoju, bio je to i najžešći pad ove nedjelje, ali vozač je prošao neozlijeđen.

U klasi Big Boys koja je obuhvaćala motore 600 i 1000 SST te vozače starije od 40 godina, prvo je mjesto odnio domaćin Dražen Kemenović na Hondi za MK Križevci, drugi je bio Robert Barukčić na Suzukiju za isti klub, a treći je završio Dražen Mrkoci na Apriliji za MK Bjelovar.

U klasi 125 SP nastupili su redom vozači iz MK Križevci, a najbržio je bio Robert Prožek. Drugo mjesto osvojio je Mislav Perkušić, treće Mirko Zidarić, a sva trojica voze Apriliju.

U poretku klubova koji voze cestovne moto utrke, prvo je mjesto zauzeo ŠK 1. HMK Zagreb s ukupno 70 bodova, a MK Križevci završili su na drugom mjestu s 65 bodova. Treći je bio MK Kvarner s 13 i četvrti MK Gajs tim s 10 bodova.

Pogledajte našu bogatu fotogaleriju i video prijenos utrke. Sve rezultate opširno možete provjeriti ovdje.

čitam...
Loading...