Medveni den

FOTO Svečano su uručeni ključevi klastera pčelara, a brojni posjetitelji na đurđevačkom su trgu uživali u medenim delicijama

U sklopu manifestacije Medveni den, na đurđevačkom trgu sve je mirisalo na pčelinje proizvode, a brojni posjetioci uživali su u bogatom programu te mnoštvu medenih delicija. 

13:00h
0
Medveni den u Đurđevcu // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Svečana primopredaju novouređene zgrade Klastera pčelara Podravina, u Poslovnoj zoni A jug u Đurđevcu, održana je danas u jutarnjim satima, a u povodu Medvenog dena. Ključeve zgrade predsjedniku Klastera pčelara Podravina uručio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Klaster je osnovan 2015. godine na inicijativu Grada Đurđevca, a njegovim osnivanjem malim pčelarima je omogućeno da zajednički nastupaju na tržištu. Grad je kupio zemljište i objekat, uređeno je parkiralište, postavljena je plinska i vodovodna mreža, ugovoreno je kreiranje regionalnog znaka kakvoće, a u izradi je i glavni i tehnološki projekt za punionicu meda.

U sklopu manifestacije Medveni den, na đurđevačkom trgu sve je mirisalo na pčelinje proizvode, a brojni posjetioci uživali su u bogatom programu te mnoštvu medenih delicija.

Osim domaćih, izlagali su i inozemni gosti iz Slovenije i Mađarske, a mnoge je razveselio i gastro kutak, odnosno medeni doručak.

Prigodnim programom koji su pratili brojni gosti, predstavili su se Puhački orkestar DVD-a  Đurđevac, Dječji vrtić Maslačak Đurđevac, Dječji vrtić Pčelica Molve, Dječji vrtić Zrno Virje, Dječji vrtić Bubamara Kalinovac, Dječji vrtić Fijolica Novigrad Podravski, Dječji vrtić Bregunica Novo Virje, Osnovna škola Grgur Karlovčan Đurđevac i Osnovna škola Molve.

Nakon programa, izabrana je Najpčelica te svečana dodjela priznanja i medalja pčelarima.

Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter, održava se u organizaciji Grada Đurđevca, Klastera pčelara Podravina, Turistička zajednica Grada Đurđevca i Pčelarska udruga Bagrem.

čitam...