Koprivnica dječjim očima

FOTO/VIDEO Točkice začarale roditelje i gradonačelnika, pretvorili ih u turiste i poveli u obilazak gradom

Vodit ćemo turiste po gradu i pričati im kako mi gledamo svoju Koprivnicu. A mi ju gledamo da je jako lijepa, a najljepši mi je park, igralište u parku, rekla nam je Lorena Novak (7).

10:49h
0
Foto: Matija Gudlin

Male Točkice iz Dječjeg vrtića Tratinčica, danas su se našle u posebnoj ulozi. Začarali su svoje roditelje, bake, djedove, a i v.d. gradonačelnika Mišela Jakšića i pretvorili ih u turiste.

Kako su zajedno sa svojim odgojiteljicama Adrijanom Gajski i  Ksenijom Zember cijele godine učili o gradskim znamenitostima, danas su bili turistički vodiči.

Turiste su tako proveli kroz cijeli grad, koji su oni po prvi puta vidjeli na drugi način, dječjim očima. Polazište je bila zgrada Gradske uprave, a mogli su im se pridružiti svi zainteresirani građani.

– Vodit ćemo turiste po gradu i pričati im kako mi gledamo svoju Koprivnicu. A mi ju gledamo da je jako lijepa, a najljepši mi je park, igralište u parku – rekla nam je Lorena Novak (7).

Lorena Novak i Petar Hrenić // Foto: Matija Gudlin

Petar Hrenić (6) nam je objasnio da ih vode u gradsku vijećnicu, park, paviljon, bašću i spomenik biciklu koji mu je najdraži jer jako voli voziti bicikl.

– Na ideju sam došla zajedno s kolegicom, jer djeca su temelj našeg grada i želimo utkati u te temelje sve najvrjednije, a ljubav prema Koprivnici je najvrjednija, naravno, uz onu za obitelj, roditelje. Mi smo već s njima prošli cijeli grad, ali radili smo i u knjižnici, vijećnici, Muzeju – objasnila je teta Adrijana Gajski.

 

Mišel Jakšić nam je otkrio kako je ovo prvi puta da ga djeca vode kroz Koprivnicu.

– Vidim da su oni jako uzbuđeni i ja sam jer me zanima što su osmislili. Bit će to jedno lijepo iskustvo da vidimo kako najmanji doživljavaju Koprivnicu – zaključio je on pa su svi zajedno krenuli u turistički obilazak grada.

Točkice kao turistički vodiči

Posted by Epodravina.hr on Mittwoch, 17. Mai 2017