Peski-Art

FOTO/VIDEO Umjetnici stvorili i svečano izložili djela u čast podravskom generalu Mladenu Markaču

13:03h
0
Foto: Branko Novosel

U Domu Mladen Markač u organizaciji udruge Peski-Art Đurđevac po peti puta održana je likovna radionica Peski-Art 2017. Đurđevac kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti Dan neovisnosti i Dan izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a održava se u čast heroja Domovinskog rata, rođenog Đurđevčana i Peščana, generala Mladena Markača.

Likovna radionica održava se već drugu godinu pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, te već tradicionalnim pokroviteljima Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca.

Na otvaranju likovne radionice sudionike su pozdravili gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je radionicu i otvorio, zatim osobna izaslanica župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić , predsjednica Mjesnog odbora Peski-Đurđevac Ljubica Cestar, te naravno predsjednik udruge Peski-Art Franjo Mihočka.

Likovnu radionicu na završetku priredbe toplo je dočekan i najdraži gost general Mladen Markač koji je prilikom dodjele zahvalnica osobno uručio iste sudionicima.

Na likovnoj radionici sudjelovalo je 40 likovnih stvaratelja iz devet hrvatskih županija, a nastalo je i četrdesetak likovnih radova. Svi likovni radovi biti će primjereno opremljeni i 16.11. biti će u čast generala Mladena Markača održana svečanost sa svečanom izložbom radova Podravina svojemu Generalu kojom će se obilježiti peta obljetnica izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu.

čitam...