Koncert mjeseca

FOTO/VIDEO Urban&4 hipnotizirali Križevce

Najveće koncertno događanje 13. Culture Shock Festivala privuklo je više od 200 posjetitelja iz Križevaca, Koprivnice, Zagreba i okolnih gradova koji su mogli svjedočiti izvrsnom Urbanovom nastupu.

14:40h
0
Koncert Urban&4 u Klubu kulture // FOTO: Admir Sinani

Prepun Klub kulture u petak 7. travnja, nabrijana atmosfera i raspoloženi muzičari, koncert Damira Urbana i četvorke ispunio je sva očekivanja javnosti, njegov vokal dominirao je klubom, a bend pokazao čvrstinu velikih rock zvijezda.

Najveće koncertno događanje 13. Culture Shock Festivala privuklo je više od 200 posjetitelja iz Križevaca, Koprivnice, Zagreba i okolnih gradova koji su mogli svjedočiti izvrsnom Urbanovom nastupu. Djeca, obožavatelji(ce) u prvim redovima, stariji koji su promatrali koncert iz pozadine, presjek publike i ugodna, opuštena atmosfera djelovali su i na riječkog pjevača koji se otvorio prema publici.

U kratkim pauzama između pjesama ispričao je Urban i zanimljivu anegdotu vezanu uz poznati križevački hard rock bend Crno Perje čije je plakate vidio na ulazu kluba, a koji su navodno najbolji jeba*i, ako je vjerovati nekoj groupie djevojci koja ima premrežena iskustva s riječke scene.

Vratimo se na koncert, koketiranje s elektronskim plesnim ritmovima, red distorzije, funk poigravanja, obilježila su početni dio nastupa, ali vrhunac je ipak bio pred kraj kad je zasvirala Mjesto za mene, a publika se kolektivno povezala s riječkim pjevačem čiji je bend efektno zaljepio Malu trubu kao sljedeći hit i priveo koncert kraju. Ipak, previše povika iz publike za Astronautom i poziv na bis se ne odbijaju. Urban &4 vratili su se na pozornicu Kluba kulture, odsvirali još par pjesama i upravo s Astronautom u svemirskom transu priveli koncert kraju.

Pljesak publike nagradio je izvođače za njihov hipnotički klupski nastup, vrijedi spomenuti i kako je ozvučenje bilo fantastično, a vokal Damira Urbana, živi bend i elektronika odlično poslagani. Ako želite uživo pogledati najbolje jeba*e, Crno Perje nastupa u Križevcima sljedeće nedjelje.

čitam...