Knjižnica Fran Galović

Fra Božo Saraf će putopisnim predavanjem predstaviti svoja osobna iskustva života u Jeruzalemu

Ovaj samozatajan franjevac ispričat će osobno iskustvo života franjevca u Jeruzalemu sa zanimljivostima koje su ga se posebno dojmile.

09:42h
0
Knjižnica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin

Putopisno predavanje fra Bože Sarafa pod naslovom Moj život u Jeruzalemu održat će se u utorak, 27. lipnja, u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica.

Fra Božo Saraf osjetio je u osmom razredu osnovne škole redovnički i svećenički poziv te odlazi u franjevačko sjemenište u Zagrebu na Kaptolu. Godine 2009. završava Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju te na Trsatu oblači franjevački habit i ulazi u novicijat Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Iduće godine upisuje filozofsko-teološki fakultet u Zagrebu gdje završava treću godinu, a nakon toga od rujna 2013. do lipnja 2016. poglavari ga šalju na nastavak teološkog obrazovanja u Jeruzalem. Po povratku iz Jeruzalema biva zaređen za svećenika i trenutno vrši službu župnog vikara u župi sv. Antuna Padovanskog.

Ovaj samozatajan franjevac ispričat će osobno iskustvo života franjevca u Jeruzalemu sa zanimljivostima koje su ga se posebno dojmile. Nikako neće preskočiti neke znamenitosti poput svetih mjesta kao što je Isusov grob, Getsemani i slično, ali osim putopisnih detalja osvrnut će se i na poteškoće na koje nailaze osobe kršćanske vjeroispovijesti te mnoge druge detalje.

– Pozivamo se da nam se pridružite na ovom zanimljivom predavanju – poručuju iz knjižnice.