Francuzi pokreću proizvodnju obuće u Dravskoj

12:26h
0
100802-sloga-m

Grad Koprivnica prodao je parcele u poslovnoj zoni Dravska koprivničkoj tvrtki Ligo za 260 tisuća i francuskoj kompaniji Arche za 526 i pol tisuća kuna. Ligo će proširiti postojeću proizvodnju te sa sadašnjih 45 povećati broj zaposlenih za deset radnika.

I dok je Ligo nastao u koprivničkoj garaži i stalno se širi, priča s francuskim proizvođačem obuće i kožne galanterije nešto je drugačija. Prvi kontakti s Gradom ostvareni su prije više od godinu i pol, no kako u Koprivnici nisu mogli naći prikladan prostor za najam, proizvodnju su organizirali u znatno jeftinijem iznajmljenom prostoru Češkoj.

– Nakon iskustva koje imaju, oni su odlučili ne da će u Koprivnici zakupiti prostor, nego da će ovdje kupiti zemljište, sagraditi halu, dovesti nove strojeve i u perspektivi odnosno u trogodišnjem planu im je otvoriti gotovo stotinu novih radnih mjesta, rekao je gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Arche s proizvodnjom počinje 1. rujna u iznajmljenoj hali u kojoj će sam organizirati posao koji je dosad uslužno naručivao od ovdašnje Tvornice obuće Sloga. Istovremeno će projektirati i početi graditi novu halu u Dravskoj. Koprivnica će tako imati dva proizvođača obuće, postojeću Slogu kojoj predstoji restrukturiranje i Arš koji je rezultat izravnog stranog ulaganja.

Izvor: Radio Koprivnica

čitam...