17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 25. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Friščić na sjednici koprivničkog HSS-a
F

Ne propustite

081204-friscic-mNa sjednici Podžupanijske organizacije HSS-a Koprivnica sudjelovao je i predsjednik HSS-a Josip Friščić. Na sjednici se raspravljalo o tekućim aktivnostima stranke i pripremama za predstojeće lokalne izbore u svibnju 2009. Govorilo se o važnosti komunikacije između državnih, regionalnih i lokalnih dužnosnika stranke, te je pritom kao pozitivan primjer funkcioniranja stranke istaknut skup dužnosnika HSS-a u Bizovcu, na kojem su sudjelovali mnogi članovi stranke iz Koprivničko-križevačke županije, priopćeno je iz Hrvatske seljačke stranke.

Razmatrano je funkcioniranje koalicije na državnom nivou, prilikom čega je istaknuto da se nakon formiranja nove vlasti u našoj županiji ostvaruje mnogo više državnih projekata nego ranije. Posebno je naglašeno da se program HSS-a za spas hrvatskog sela ostvaruje prema planu, što dokazuje podatak da je u prvih 10 mjeseci nove Vlade u našu Županiju pristiglo 211 milijuna kuna za poticaje i potpore u poljoprivredi. Također je istaknuto da i ostala ministarstva više ulažu u našu Županiju, a sve zahvaljujući predsjedniku Friščiću i vrhu stranke koji su uveli HSS u Vladu izradivši kvalitetan koalicijski sporazum.

Članovi odbora prihvatili su činjenicu da će i dalje biti baza i potpora predsjedniku Friščiću koji čini sve da se stranka dugoročno pozicionira na političkoj sceni Hrvatske. Prihvaćeno je da HSS na području koprivničke Podravine treba održati izvještajne skupštine u roku od dva mjeseca, te razmotriti funkcioniranje vlasti i koalicija po općinama i u Županiji. HSS kao najjača stranka u Koprivničko-križevačkoj županiji treba definirati stranački program na temelju kojeg će birati partnere za lokalne izbore.

Istaknuto je nezadovoljstvo načinom na koji funkcionira koprivnički gradonačelnik Mršić i kako komunicira s općinama, Županijom, vladom i susjednim općinama i gradovima. Spomenut je niz pojedinosti kojima je Mršić Grad Koprivnicu izolirao od navedenih zbog vlastitih političkih interesa.

PŽO Koprivnica kao koordinacijsko tijelo čini 11 općinskih organizacija HSS-a i Gradska organizacija HSS-a Koprivnica. Odbor PŽO čine predsjednici svih uključenih organizacija, te članovi stranačkih tijela svih viših ustrojbenih razina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Incident u centru

Obitelj Rizk oglasila se nakon pljačke ljekarne: Ovo iskustvo nas je osnažilo, nadamo se da će pravda biti zadovoljena

Pljačka ljekarne Rizk u centru Koprivnice potresla je u petak Koprivnicu. Podsjetimo, dvojica muškaraca upala su u ljekarnu u Starčevićevoj,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti