-3.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Friščić: Prosvjed protiv Piškornice je politički motiviran
F

Ne propustite

Uoči subotnjeg prosvjeda koji Ekološko društvo Koprivnica organizira pred sjedištem Koprivničko-križevačke županije jer, kako stoji u njihovom pozivu, ne znaju odgovore na puno pitanja o budućem regionalnom centru za gospodarenje otpadom na Piškornici, konferenciju za novinare održala je prozvana strana i to u Koprivničkom Ivancu.

Ovaj put ne u ulozi potpredsjednika Sabora, već kao vijećnik županijske Skupštine i na koncu konca mještanin Ivanca, Josip Friščić je rekao da 30 godina koprivničku vlast nije bilo briga što se na Piškornici događa, bili su prezadovoljni da su svoje smeće uvalili susjedima i to besplatno. A kada se krenulo u konačno rješavanje problema zbrinjavanja otpada jedina suradnja bili su klipovi pod noge.

– Čitavo vrijeme doživljavali smo opstrukciju od Grada Koprivnice, najprije mjesecima je trajao proces uključivanja, a zatim je počelo i ucjenjivanje kada je traženo da se Ivanec odrekne svojega zemljišta i da prizna da on pripada nekome drugome – kazao je Friščić i dodao kako je spor oko vlasništva nad Piškornicom dospio je i na sudove, a presuda i drugostupanjskog u korist je Ivanca.

– Da se pristalo na ucjenu oko udjela u vlasništvu buduće tvrtke ‘Piškornica’, suđenja ne bi ni bilo, naglasio je.

– Kad se nije uspjelo ni sudovima ni ucjenama, pokušava se zapaliti javnost organiziranjem prosvjednog skupa, no mjesto njegovog održavanja je potpuno pogrešno odabrano. Umjesto pred Županijom prosvjedovati bi trebalo na Piškornici i to protiv ekološkog zločina učinjenog na njoj prošlih godina. Zagađenje podzemnih voda na Piškornici je 1800 posto veće od dozvoljenoga, željezom do 10.000 posto, a mjerenja zagađenja živom u potoku Gliboki pokazuju 5,5 puta veće koncentracije od dozvoljenih – naveo je Friščić, dodavši da se protiv toga ekolozi ne bune, nego prosvjeduju protiv onih koji to pokušavaju popraviti.

Friščić je na kraju poručio gradonačelniku Zvonimiru Mršiću ‘da Koprivnica nije nikakva Mršićeva djedovina koju je on dobil na oporuku’, a članici Ekološkog društva Heleni Hečimović je kazao ‘ona se nije zabrinula za Piškornicu, za ove ljude koji se tu truju, nego za Mršićevu kampanju.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ADVENT

FOTO I u Virju upaljena prva adventska svijeća, priređeno i humanitarno druženje

Općina Virje tradicionalno organizira paljenje adventskih svijeća nedjeljom poslije večernje mise. Uz molitvu i blagoslov župnika Marijana Kovačića, načelnik Mirko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti