odluka o komunalnom redu

Fucak želi povećanje ovlasti komunalnog redara zbog nereda i napuštenih ljubimaca, Lacković: Idemo na stup srama staviti one koji napuštaju životinje

Njegove tvrdnje prihvatio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te mu je replicirao da ni policija ne može uhvatiti ljude koji napuštaju životinje, a ne Grad.

16:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Odluka o komunalnom redu donosi neke nove stvari, a nakon obrazloženja odluke gradonačelnika Jančija komentar, odnosno apel imao je samo oporbeni Marko Fucak (SDP). On je apelirao da se pojačaju ovlasti komunalnog redara, posebno u pogledu uvjeta i načina držanja kućnih ljubimaca, te načina postupanja s napuštenim životinjama.

Naglasio je da smatra da je problem još veći, životinje dolaze pred školu i predstavljaju opasnost za djecu.

– Također, prije nekoliko dana ispred Doma Mladena Markača našlo se nekoliko izgrednika koji su remetili javni red i mir, lupali su boce, ostavljali smeće na stepenicama i radili ružnu sliku za Đurđevac. Nekad se zna točno tko su ti izgrednici, treba se ih se kazniti, stati im na kraj – rekao je Fucak i tako priupitao može li to riješiti komunalni redar.

Njegove tvrdnje prihvatio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te mu je replicirao da ni policija ne može uhvatiti ljude koji napuštaju životinje, a ne Grad.

– Mislim da ovlasti komunalnog redara ne koincidiraju sa skupom nečije svijesti, oni koji su neodgovorni prema svojim ljubimcima, koji smatraju da ih mogu odbaciti, mi takve ne možemo pohvatati, ne može ih pohvatati ni policija. Smještaj ljubimca nakon što je uhvaćen bez vlasnika jest 2500 kuna mjesečno, Križevci izdvajaju mjesečno 50 tisuća kuna. Nekad su prava životinja tako postavljena da iziskuju velika financijska sredstva. Pozivam sve koji znaju i kojima je do reda da prijave osobe koje napuštaju svoje kućne ljubimce. Čipiranje ne rješava problem kod neodgovornih koji koristeći noć i druge okolnosti izbacuju ljubimce iz auta. Idemo vidjeti tko su ti ljudi, idemo ih staviti na stup srama kao što su političari tamo, oni koji su na meti novinara – zaključio je Lacković.

Foto: Sanjin Bojić

čitam...
Loading...