božićna čarolija

FOTO Gabrijel Vucikuja i pjevački zbor škole pobrinuli su se za božićnu atmosferu u Kalinovcu

09:52h
0
Božićna zabava u Koprivnici // Foto: Dijana Habijanec

U svečanoj božićnoj atmosferi koja je prevladavala cijelom salom, Gabrijel Vucikuja  uz pratnju pjevačkog zbora škole otvorio je predstavu pjesmom Bijeli Božić.

U petak, dok je cijelo selo Kalinovac uranjalo u Božićnu čaroliju božićnih ukrasa svakojakih boja i oblika, uvečer, u velikoj sali društvenog doma širio se pravi duh Božićne čarolije koji se rađao cijelo prvo polugodište, ne bi li se predstavio u svom čarobnom sjaju. Uz pregršt igre, pjesme, glume i plesa te vesele zvukove najmlađih, uprizorili su ga učenici Osnovne škole Ivan Lacković Croata sa svojim voditeljima u obliku božićne predstave.

U svečanoj božićnoj atmosferi koja je prevladavala cijelom salom, Gabrijel Vucikuja  uz pratnju pjevačkog zbora škole otvorio je predstavu pjesmom Bijeli Božić.

Učenica sedmog razreda, Karmen Miklić nam je prenijela misli o Božiću nizom pitanja  poput: Kako moliti? Kako da želje postanu  stvarnost? Što za nas znači Božić? Da li je to ponovno rođenje ili duhovna obnova nas samih?,  te je sve prisutne pozvala da budu nositelji Svete vijesti  i radosnog duha  Božića.

Velika dramska skupina sa svojom voditeljicom Petrom Šerbeđijom oduševila nas je igrokazom tematike primjerene današnjem zaposlenom čovjeku u kojem on ne promišlja o svetosti obitelji i blagdanu Božića, već se priklanja konzumerizmu i osobnom dobitku. U tom zapletu emocija i borbe za moći i novcem uključuje se svećenik koji ga podsjeća na blagoslov obitelji i blagdana prisjećajući se običaja i dočeka malog Božića iz svog djetinjstva.

Razigranim pokretima, veselih  ali i najmlađih članice predstave i plesne skupine pod voditeljstvom učiteljice Marine Željeznjak, koje su  skakutale uz pjesmu zimske tematike crtića Frozen, svima zaželjevši sretan i veseo Božić velikom pusom na kraju koja je, uz mnogobrojne lepršave pokrete bila i sastavni dio njihove plesne koreografije.

Mala dramska skupina pod voditeljstvom učiteljice Jasminke Stankir nam je uprizorila poteškoće u obitelji Vrabec gdje majka odlazi na rad u inozemstvo, dok  otac ostaje kod kuće brinuvši se za troje male djece. Na sam Božić majka se vraća obitelji, noseći im božićne darove.

Pjevački zbor je pod voditeljstvom vjeroučiteljice Ivane Amižić  te u suradnji sa tamburaškom skupinom škole pod voditeljstvom učitelja Darka Gabaja  pjevao i svirao pjesme Spavaj Isuse mali, Poklon te Zasjala zvijezda nad Betlemom.

čitam...