DAB ’21. – (P)ogledi o vodi

Galerija Koprivnica priređuje radionice i razgovore od mitova i legendi do arhitekture i dizajna

Izložba se može razgledati u petak do 18 sati te u subotu i nedjelju od 10 do 14 sati.

09:36h
0
Galerija Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Galerija Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Radionice i razgovore od mitova i legendi do arhitekture i dizajna sklop je događanja koji će se održati u Galeriji Koprivnica, i to u petak u sklopu izložbe Drava Art Biennale 2021.

Izložba traje do 24. listopada, odnosno može se razgledati u petak do 18 sati te u subotu i nedjelju od 10 do 14 sati.

Druženje u Galeriji Koprivnica održat će se sutra u 12 sati kada se priređuje radionica Voda i zemlja, odnosno radionica izrade zemljane arhitekture pod vodstvom Nine Martinuš (učenici Gimnazije Fran Galović).

Inspirirana je održivom arhitekturom prema modelu Anne Heringer koji se bazira na sustavu projektiranja putem modeliranja iz zemlje/blata. Svatko će imati priliku osloboditi svoju maštu i kreativnost te iz slobodnih organskih formi izraditi svoj izmaštani prostor kuće / obitavališta. Na radionici ćemo izraditi skice različitih 3D zemljanih modela, razgovarati o suštini arhitekture, humanističkom pristupu prostoru i održivosti. U direktnom doticaju sa zemljom razvijajmo vlastitu dizajnersku intuiciju kroz timski rad i participativni dizajn u kojem je svačiji doprinos jednako bitan.

U 13,30 sati održat će se Razgovori o vodi koji započinju mitovima, legendama, vjerovanjima, običajima i ritualima (Vesna Peršić Kovač) otkrivajući kreativni potencijal vode zabilježen u ovogodišnjem vizualnom identitetu DAB-a kojeg predstavljaju mladi dizajneri, studenti Sveučilišta Sjever kroz razgovor o inspiraciji, izazovima i finalnim rješenjima (Tena Slobodnjak, Andrej Čirkinagić i Marino Dumić) kojeg zaokružuje aktualna izložba DAB ’21.

Muzej grada Koprivnice podsjeća kako izložba DAB ’21. okuplja 24 autora koji kroz 26 radova interpretiraju vlastite (p)oglede o vodi u mediju slike, fotografije, skulpturalne, site-specific i interaktivne instalacije, grafike, videa, (dokumentarno) eksperimentalnog filma, performansa i intimističke knjige umjetnika. Raznolikost medija doprinosi heterogenosti izričaja i tematskih cjelina koje uključuju osobne introspekcije projicirane na kolektivnu sliku; problematiziranje fenomena prolaznosti i efemernosti, od konkretnih stremljenja ka promjeni perspektive i (ekološke) osviještenosti do ukazivanja na potrebu i neizbježnost metafizičke metamorfoze čovjeka i okoliša.

U DAB-u ’21. sudjeluju: Bob BICKNELL-KNIGHT, Tamara BILANKOV, Klara BURIĆ i Dražen TETEC, Marita BURIĆ TESKERA, Tanja DABO, Tomislav HRŠAK, Dubravko KUHTA, Ivana KUTUZOVIĆ, Letricija LINARDIĆ, Antonia MAGDIĆ, Kristina MARIĆ, Lucija MARIN, Nina MARTINUŠ, Lidija MATULIN, Minja MITROVIĆ, Lucija PETROVIĆ, Mihaela PODBOJ, Petar POPIJAČ, Helena SCHULTHEIS EDGELER, Gordana ŠPOLJAR ANDRAŠIĆ, Andrej TOMIĆ, Ana VIVODA, Leo VUKELIĆ.