SASTANAK IZVRŠNOG ODBORA

Gasi se Četvrta ŽNL, podjela u Trećoj? Odlučeno kako će se igrati Kup

Podsjetimo, Slaven Belupo B ugasio je svoju momčad. Sastav Treće HNL Sjever još nije poznat. Samim time nije poznat niti izgled Četvrte NL Bjelovar - Koprivnica - Virovitica.

10:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Sljedeće sezone neće biti Četvrte ŽNL zbog nedovoljnog broja klubova? U pitanju je prijedlog iznesen na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije o kojemu će se još raspravljati. U sklopu te ideje, Prva Druga ŽNL imale bi 14 klubova, dok bi se Treća ŽNL podijelila na A i B skupinu, pri čemu bi A činilo 12 klubova s područja Koprivnice i Đurđevca, a B osam klubova s područja Križevaca. Prvacima svake grupe omogućio bi se napredak u Drugu ŽNL. Tajnik Saveza Danijel Lončar objasnio nam je kako bi takav ustroj vrijedio samo sljedeće sezone zbog izvanrednih okolnosti, nakon koje bi se ponovno uspostavili jedinstveni treći i četvrti nogometni razred.

Nakon te specifične sezone, iz skupine A šest bi klubova, od drugog do sedmog mjesta, napredovalo u Treću ŽNL. Iz skupine B, u kojoj ih ima manje, u Treću ŽNL išli bi klubovi od drugog do petog mjesta. Svi ostali činili bi, dakle, Četvrtu ŽNL.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nadalje, uz objašnjeni prijedlog, donesene su i odluke. Uzevši u obzir da su sva natjecanja, od mladih uzrasta do veterana, prekinuta uslijed epidemije koronavirusa, Savez neće proglašavati prvake, pa tako neće biti niti dodjele pehara i medalja. Ipak, žele li klubovi u viši rang, u obzir će se uzeti trenutne tablice, ako zadovoljavaju propisane uvjete. Iz lige nitko ne ispada.

Sljedeća odluka vezana je za Županijski kup. Susreti će se odigrati prije početka iduće sezone. Odnosno, plan je da se s tim natjecanjem krene 2. kolovoza. Četvrtfinale igrat će se na dvije utakmice, a polufinale i finale na jednu. Podsjetimo, parove četvrtfinala Kupa čine Bratstvo Tehničar, Graničar Legrad i Ferdinandovac, Mladost Kloštar Podravski i Tehnika-Koprivnica te Borac Radnik-Križevci.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Nedavno je Slaven Belupo B ugasio svoju momčad. Sastav Treće HNL Sjever još nije poznat. Samim time nije poznat niti izgled Četvrte NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

– Klubovi Prve ŽNL, po propozicijama i plasmanu na tablicama, imaju pravo plasmana u viši rang. Klubovi triju saveza do ponedjeljka 25. svibnja morat će se pismeno izjasniti žele li u viši rang. Bilogorac Veliko Trojstvo iz Bjelovarsko-bilogorske županije iskazao je interes – objasnio je Lončar.

Kada se službeno objavi izgled Treće HNL, kaže Lončar, mnogo će toga biti jasnije glede Četvrte NL. Trenutna su nepoznanica Tehničar Cvetkovec te Bilogora Grubišno Polje koja mora dobiti licencu za treću ligu.

čitam...