Predizborni koncert

Gazde otkazali nastup u Križevcima, a Maras optužuje političke suparnike za prljavu igru

15:24h
0
Gordan Maras // Foto: Matija Gudlin

Jedan od najpoznatijih hrvatskih tamburaških sastava Gazde dogovorili su četiri koncerta koja su trebala odsvirati za Narodnu koaliciju, a prvi od koncerata povodom predizborne kampanje trebao se održati u Križevcima.

Na Facebook profilu Gordana Marasa (SDP), nositelja liste u II. izbornoj jedinici jučer je osvanuo status u kojem iznosi kako se Narodna koalicija transparentno dogovorila s glazbenim sastavom Gazde za koncertne nastupe u predizbornoj kampanji, a za otkazivanje koncerta optužuje političke suparnike i njihovu prljavu igru te iznosi kako su na tamburaše vršeni pritisci i spominje rođačke veze. Maras je na kraju rečenice i dodao kako će se u Križevcima svejedno održati narodno druženje.

S druge strane, tamburaški sastav Gazde odgovorili su danas na svojem Facebook profilu kako otkazuju sve koncerte ovog ljeta koji bi mogli biti protumačeni kao politički ili stranački te navode 4 koncerta za Narodnu koaliciju.

Pravdajući se neutralnošću i poštovanjem prema različitosti političkih afiniteta njihove publike, sastav je odlučio kako će se i u budućnosti suzdržati od sviranja za političke stranke.

čitam...