Počasni građanin Koprivnice

General Ante Gotovina ne dolazi na svoje proglašenje

15:00h
0
General pukovnik u mirovini Ante Gotovina // Foto: Vlada RH
General pukovnik u mirovini Ante Gotovina // Foto: Vlada RH

Osim Gotovine, svečanoj sjednici Gradskog vijeća neće se odazvati ni general u mirovini Mladen Markač. Koprivnička glasnogovornica Gordana Biondić istaknula je da su svoj nedolazak ispričali neodgodivim obvezama.

U koprivničkoj dvorani Domoljub sutra, u srijedu, održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana grada Koprivnice.

Na sjednici će se general pukovnik u mirovini Ante Gotovina proglasiti počasnim građaninom Koprivnice.

Koprivnička glasnogovornica Gordana Biondić potvrdila nam je danas da Gotovina neće doći na svoje proglašenje.

Na svečanu sjednicu neće se odazvati ni general u mirovini Mladen Markač, počasni građanin Koprivnice od 2013. godine.

– Ispričali su svoj nedolazak zbog neodgodivih obveza – istaknula je koprivnička glasnogovornica.

Ipak, na svečanoj sjednici očekuju se brojni gosti iz političkog i javnog života. Koprivnička glasnogovornica G. Biondić kazala nam je da su do danas dolazak potvrdili Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sa zamjenikom Draženom Prosom, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Roko Andričević, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, SDP-ov gradonačelnik Ludbrega i saborski zastupnik Dubravko Bilić, SDP-ov saborski zastupnik Igor Dragovan, domaći saborski zastupnici Darko Ledinski (SDP) i Željko Šemper (HSU), te mnogi drugi.

Situacija se mijenja iz sata u sat, dodala je ona, tako da će se tek na licu mjesta moći vidjeti tko se odazvao pozivu, a tko nije.

Zanimljivo je da su brojni od potvrđenih gostiju na listi koalicije Hrvatska raste (SDP, HNS, HSU, HL, A-HSS, ZS) u drugoj izbornoj jedinici. Leko je nositelj liste, Maras je drugi, Šemper peti, Pros šesti, a A. Mrak-Taritaš osma.

Pozivnica je, doznajemo, poslana i premijeru Zoranu Milanoviću, ali njegov dolazak i dalje je neizvjestan. Bit će zanimljivo pratiti i hoće li na sjednicu doći koprivničko-križevački župan Darko Koren i drugi ljudi na pozicijama koji su na nadolazećim parlamentarnim izborima na listi Domoljubne koalicije. Naše informacije govore da će doći na svečanu sjednicu sa svojim zamjenicima. Kao gošća se spominjala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, no o tome gotovo da nitko ništa ne zna u gradskoj upravi.

Na svečanoj sjednici javna priznanja u obliku medalja grada Koprivnice dodijelit će se obrtniku Zdravku Jurjeviću i povjesničaru Hrvoju Petriću te dobrovoljnim darovateljima krvi Ivanu Ernečiću, Dragutinu Landeku, Željku Ivačiću, Željku Balašku, Josipu Hercegu, Josipu Kralju i Draženu Buhancu.

Plakete grada Koprivnice, pak, pripast će Nenadu Marincu, Katarini Budaj, Društvu multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije i Rukometnom klubu Koprivnica-Hangar 18.