1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Generalićevi novci za aneks Galerije Hlebine
G

Ne propustite

Iz torbe Ivana Generalića za Dan oslobođenja Koprivnice 7. studenoga 1983. godine, u nazočnosti tada proglašenog počasnog građanina općine Koprivnica Mike Špiljaka, sjela je donacija od 17 milijuna dinara, kao inicijalna sredstva za izgradnju Aneksa Galerije Hlebine.

- Oglas -

Galerija Hlebine otvorena je 1968. godine, a ankes 1985. godine, dok je prema dostupnim podacima prva izložba s katalogom poklonjenih slika velikog formata velikog majstora Ivana Generalića održana 1980. godine.

Na slici je trenutak potpisa u nekadašnjem lovačkom salonu hotela Podravka (na tom mjestu danas je produžetak ulaza). Nasuprot Ivana Generalića (lijevo) koji potpisuje pod paskom Zlate Karlović zadužene u općini za kulturu, sjede tada poznati političar Marko Belinić i tadašnji predsjednik Skupštine općine Koprivnica s jednogodišnjim mandatom dr. Krešimir Švarc.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nikola večenaj leportinov

Kao dijete klečao je pod puškom mađarskog vojnika, prvu izložbu imao je kao Podravkin portir, a danas boluje od Parkinsa i živi u domu:...

Naivno slikarstvo karakteristično je po motivima iz svakodnevnog života, prekrasnim krajolicima, živim bojama, a osobito po jedinstvenom slikanju na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti