Prva knjižnična valuta

Genijalna novost u Virju, klinci će zarađivati Bookcoin volontiranjem i čitanjem i trošiti ga na što žele

13:34h
0
Foto: Narodna knjižnica Virje

Knjižnica u Virju uvela je zanimljivu novost, prvu knjižničnu valutu pod nazivom Bookcoin.

Kako su pojasnili, time žele mališanima koji koriste usluge njihove knjižnice olakšati i omogućiti da ne troše svoj novac.

– Primijetili smo da naši klinci imaju jako često zadatke, zadaće, referate i plakate za koje moraju puno printati ili fotokopirati. Željeli smo im omogućiti da barem za izradu onih zadataka koji su vezani za nastavu ne moraju odvajati novac. Kako je članarina u našoj knjižnici besplatna najčešće se naplaćuje izrada izgubljene članske iskaznice, pa smo i u tom pogledu željeli našim klincima ponuditi alternativu razbijanja kasice prasice – kažu iz Narodne knjižnice Virje.

Bookcoin će se moći zaraditi volontiranjem, čitanjem i izradom preporuka za knjige. Potrošit će se moći, osim za već spomenuto, i za plaćanje zakasnina, ali i izvan knjižnice.

– Već u prosincu će se na svečanom paljenju adventskih svijeća moći kupiti lepinje i čaj. Malenima to puno znači, da oni svoju lepinjicu plate svojim novčićima koje su zaradili volontirajući. Zato su već ovog tjedna pomagali pripremati božićne ukrase. U planu je u idućoj godini dogovarati povremene prigode i partnere kod kojih će se moći BC koristi kao sredstvo plaćanja. Primjerice imamo dogovoreno partnerstvo s jednim frizerskim salonom koji će omogućiti povoljnije đačko šišanje u tjednu prije početka nove školske godine, zatim slatkiši u dječjem tjednu, sladoled u zadnjem tjednu školske godine i slično – kažu iz knjižnice.

Foto: Narodna knjižnica Virje

čitam...
Loading...