Poslovno-školski projekt

Gimnazijalci osmišljavali vlastiti proizvod i prezentirali svoju imaginarnu tvrtku na engleskom jeziku

Tijekom šest radionica učenici koprivničke gimnazije imali su prilike, na engleskome jeziku učiti o osnovama ekonomske terminologije, timskoga rada, upravljanja malim tvrtkama i o drugim poslovnim vještinama.

15:59h
0
Najuspješniji budući biznismeni // Foto: GFG Koprivnica

U koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“ završen je projekt pod nazivom The „Next Apple“ Entrepreneurship Project.

Tijekom šest radionica održanih ove školske godine, zainteresirani učenici koprivničke gimnazije imali su prilike uz Michaela Souciea, voditelja obrazovnih programa Hrvatsko-američkoga društva, na engleskome jeziku učiti o osnovama ekonomske terminologije, timskoga rada, upravljanja malim tvrtkama i o drugim poslovnim vještinama.

Nakon osmišljavanja vlastitog proizvoda ili usluge i prezentacije svoje zamišljene tvrtke i inovacije, najustrajniji i najkreativniji učenici i njihovi timovi nagrađeni su, osim vrijednim iskustvom rada na ovakvom projektu, i certifikatima Hrvatsko-američkog društva.

Najboljim učenikom proglašen je učenik 4. b razreda Matej Jaušić, a najuspješnijim timom „Sharp Next“ koji čine Izabela Hegedušić, Latica Ilić, Matej Jaušić, Hana Knežević i Petra Martić.

Projekt je proveden u suradnji s MZOS-om i Hrvatsko-američkim društvom, najstarijom udrugom u Hrvatskoj koja promiče obrazovnu, kulturnu i znanstvenu suradnju između Hrvatske i SAD-a kao i sve pozitivne vrijednosti civilnog društva.

čitam...