nakon sastanka s gradskim vlastima

Gimnazijalci poslali pismo gradonačelniku da žele tri dana norijade: Želimo da i našoj generaciji posljednji srednjoškolski dani ostanu u fantastičnom sjećanju

Moramo spomenuti kako smo ostali iznenađeni vašim pozivom na sastanak vezanim za norijadu. Kako ste nas iz škole u Gradsku vijećnicu pozvali na dan sastanka, nismo imali dovoljno vremena da uistinu usuglasimo stavove., kažu maturanti.

13:49h
0
Norijada na Bašći prošle godine // Foto: Matija Gudlin

Maturanti Gimnazije ‘Fran Galović’ u Koprivnici, poslali su pismo koprivničkom gradonačelniku u kojem navode da bi željeli da norijada, uz ponedjeljak i utorak, održi i u nedjelju.


Javili su se pismom nakon što su imali prošli tjedan održan sastanak s gradonačelnikom Jakšićem u Gradskoj upravi. O tome smo i pisali. 

– Iznimno smo vam zahvalni na pomoći i organizaciji norijade te smo ponosni da imamo grad koji se brine čak i o tome čineći tako našu proslavu još posebnijom. Stvarno smo oduševljeni vašim angažmanom. Moramo spomenuti kako smo ostali iznenađeni vašim pozivom na sastanak vezanim za norijadu. Kako ste nas iz škole u Gradsku vijećnicu pozvali na dan sastanka, nismo imali dovoljno vremena da uistinu usuglasimo stavove. Također, na taj način bilo nam je teško ostvariti kontakt s ostalim maturantima koprivničkih škola – pišu u pismu maturanti.

Foto: Matija Gudlin
Maturanti prošli tjedana na sastanku kod gradonačelnika Jakšića //Foto: Matija Gudlin

Navode da s obzirom na to da je svaka prijašnja generacija imala svoju proslavu minimalno tri dana, željeli bi da se ta tradicija očuva, a ne da se ugasi i zaboravi stoga zahtijevamo samo još jedan organizirani dan norijade.

– Nažalost, većina nas mora otići na fakultet u drugi grad i želimo da i našoj generaciji posljednji srednjoškolski dani u Koprivnici ostanu u fantastičnom sjećanju kao i onima prije nas. To će nas sjećanje nositi u godinama fakulteta koje nas čekaju i to je sjećanje koje će nas vraćati vikendom kući. Na kraju krajeva, to je sjećanje zbog kojeg ćemo se nakon fakulteta, nekoliko godina stariji i obrazovaniji, vratiti našoj voljenoj Koprivnici i učiniti ju još boljim gradom za sve nas – ističu.

Iz Grada se za sada nisu očitovali o ovoj zamolbi maturanata.

 

 

čitam...