Međunarodni tjedan djece

Gimnazijalci se družili s osnovnoškolcima uz koje su zaboravili na obveze i vratili se u djetinjstvo

11:13h
0
Međunarodni tjedan djece // Foto: Gimnazija Fran Galović Koprivnica

Uz njih smo se malo vratili u djetinjstvo i zaboravili na školu i obaveze… Kako bi bilo divno da svi na neki način ostanemo djeca, rekli su Hana Živko i Luka Zobec.

Učenici 1. razreda Gimnazije Fran Galović u Koprivnici, Hana Živko i Luka Zobec, kao članovi Dječjeg gradskog vijeća sudjelovali su na otvorenju Međunarodnog tjedna djece u Domu mladih.

– U domu mladih smo se družili s djecom prvih i drugih razreda koprivničkih osnovnih škola. Uz ples i igru, čuli smo mnogo dječjih poruka koje smo kasnije mogli prenijeti našem gradonačelniku, on će možda uspjeti ostvariti neke želje naših malih školaraca. Bilo je želja za što više igrališta u Koprivnici, npr. djeca su primijetila da nemamo igralište za badminton i malo većih želja poput one da se napravi i vanjski bazen na bazenima Cerine – prenijeli su učenici svoje dojmove.

Naglasili su i da je želja većine osnovnoškolaca bila ta da roditelji provode više vremena s njima, a izradili su i igračke koje su im predstavili povodom ovogodišnjeg Tjedna djece.

– Uz njih smo se malo vratili u djetinjstvo i zaboravili na školu i obaveze… Kako bi bilo divno da svi na neki način ostanemo djeca, tako iskreni, radosni i puni razumijevanja za druge – zaključili su Hana Živko i Luka Zobec.

čitam...