Gimnazijalci u odvjetničkoj ulozi

07:47h
0
Gimnazijalci u odvjetničkim ulogama // Foto: Gimnazija "Fran Galović"

Tema 7. državne smotre iz Građanskog odgoja i obrazovanja Modul Zakon u razredu, simulirano suđenje, bila je korupcija. Ona je održana na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, a između učenika 12 srednjih škola našli su se i učenici koprivničke Gimnazije Frana Galovića.

– Majka teško bolesnog sina optužena je za davanje mita liječniku koji je mjesecima bio pod tajnim nadzorom i praćenjem USKOK-a. Je li gđa Grabar zaista željela liječniku dati najnoviji ipad kao mito ili je to bio samo poklon bolesnom sinu, a ona kolateralna žrtva nestručno provedene policijske akcije, bio je zadatak koji su naši gimnazijalci kao tužitelji, odnosno branitelji, morali dokazati pred sudom – objasnila je mentorica koprivničkih gimnazijalaca Jasna Kraljić-Cmrk.

Odvjetnički tim Gimnazije Frana Galovića činili su Ivana Markulin, Paula Stančin, Gracia Grošić, Sara Barić, Dominik Dedić i Dina Rakića.

– Tim je vrlo uspješno obranio, odnosno optužio gđu Grabar, te na taj način nastavio tradiciju uspješnih nastupa naše škole koja je do sada sudjelovala na svim državnim smotrama. Učenici su proteklih nekoliko mjeseci marljivo vježbali, a u pripremama su im svojim stručnim savjetima pomogle i sutkinje Općinskog suda u Koprivnici, predsjednica Lidija Vuljak te predsjednica kaznenog odjela Vesna Piškorec Kuzmić, pred kojima su u prostorima Suda izveli generalnu probu – zaključila je Kraljić-Cmrk, koja je koprivnički tim i pripremila za smotru.

čitam...