Gimnazijski projekt među najboljima u Hrvatskoj

16:09h
0
Foto: www.koprivnica.hr

Dan za znanost, projekt u organizaciji koprivničke gimnazije Fran Galović proglašen je za jednu od najboljih ovogodišnjih akcija za djecu u Hrvatskoj. Visoke ocjene projektu čiji je cilj popularizacija znanosti i obrazovanja i u okviru kojeg je održano 40 radionica za djecu raznih dobi od predškolaca do maturanata, a koji je u Koprivnicu doveo stotinjak vrhunskih znanstvenika i istraživača, dobio je od Koordinacijskog odbora Akcije gradovi i općine -prijatelji djece.

Predstavnicima Gimnazije ravnatelju Vjekoslavu Robotiću i profesorici Marini Furkes Povelja za Naj akciju 2014. uručena je na svečanosti održanoj u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu kojom je obilježena 15. obljetnica Akcije Gradovi i općine – prijatelji djece i 25. godina Konvencije UN-a o pravima djece.

-Izuzetno smo ponosni što je vrijednost projekta „Dan za znanost” prepoznata i na državnoj razini i to nam daje podstrek za nastavak i vjerojatno širenje na međunarodnu razinu- istakao je Vjekoslav Robotić.

Dodjela Povelje za Naj akciju potvrda je zajedničkih napora svih ustanova, institucija i udruga Koprivnice da unapređuju status Grada prijatelja djece dobiven 2007. godine. Trenutno ovu počasnu titulu nosi 48 gradova i općina, budući da su na svečanosti za nove članove ove iznimne mreže proglašeni Lovran, Mrkopalj, Nova Gradiška i Split. Inače se Akcija Gradovi i općine prijatelji djece ubraja među tri najbolje tog tipa u Europskoj uniji za što velike zasluge imaju Savez društava naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za socijalnu i preventivnu pedijatriju koji su pokretači i nositelji ove aktivnosti koju podržava Ured Unicefa za Hrvatsku.

čitam...