Gitaristi iz „Allegra“ gosti izložbe u Zagrebu

10:04h
0
Gitaristi iz „Allegra“ gosti izložbe u Zagrebu

U četvrtak 16.02., u prostoru Knjižnice Novi Zagreb otvorena je izložba slika „A i tri B“ na kojoj svoje radove u tehnikama ulja, akrila i akvarela predstavljaju 4 slikarice: Anđelka Zeković, Barica Gabud, Božena Jurman i Branka Lučić. Sve one članice su Udruge umjetnika „August Šenoa“ iz Zagreba koja je organizirala ovu izložbu te koja je kao svoje goste na otvaranje izložbe pozvala članove Udruge gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica.

Nakon predstavljanja samih slikarica i njihova rada , otvaranje izložbe bilo je ispunjeno čitnajem literarnih radova udruge domaćina , a cijeli tijek otvaranja bio je ispunjen zvucima gitare mladih članova Udruge Allegro: Erica Vidovića i Vedran Kučića koji su se svako predstavili sa izvođenjem po dvije skladbe. U njihovoj pratnji bili su profesor Antonio Rumenović, dopredsjednik Udruge, koji je i pripremio izvođače te je prisutnim posjetiteljima predstavio naše mlade gitariste te se zahvalio Udruzi August Šenoa na pozivu , dok je Dalibor Posavec , predsjednik Udruge primio zahvalnicu Udruzi Allegro za suradnju i potporu samom događaju.

Gitaristi iz „Allegra“ gosti izložbe u ZagrebuOvim nastupom Udruga Allegro nastavlja predstavljanje svojih aktivnosti širom Hrvatske, ističući grad Koprivnicu kao grad odličnih gitarista te kao grad koji ulaže u klasičnu glazbu i kulturu uopće. Krajem ovog mjeseca Udruga Allegro će na gitarističkom natjecanju „Porečki Tirando „ u Poreču održati prezentaciju „Ljetne škole gitare Koprivnica 2012.“, a na natjecanju će u sklopu svojih glazbenih škola nastupiti 6 članova Udruge, Ana Tukša, Eric Vidović, jan Samaržija, Vedran kučić, Luka Lovreković I Matija Kučić.

čitam...
Loading...