Gitaristička rapsodija u Domu mladih

06:18h
0
koncert allegro koprivnica

Udruga gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica priredila je  u petak,točno u 19 i 19 sati ,u dvorani Doma mladih Koprivnica, 3. Koncert klasične gitare. Neposredno prije početka koncerta spustio se snažan polusatni pljusak koji ipak nije omeo stotinjak posjetitelja iz Koprivnice, Zagreba, Varaždina, Križevaca, Bjelovara…da se „probiju“ do dvorane kako bi uživali u predivnim zvucima gitare.

U prvom dijelu koncerta nastupili su mladi virtuozi iz Allegra, učenici i studenti: Eric Vidović, Ana Tukša, Vedran Kučić, Dario Markulinčić, Luka Lovreković i Vanja Posavec. Svi oni su  tijekom proteklog razdoblja pobjeđivali i osvajali mnogobrojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima te su se na koncertu u petak s dijelom svojeg programa sa kojim su zadnjih mjeseci impresionirali ocjenjivačke sudove i posjetitelje koncerata u Italiji, Sloveniji, Srbiji, Njemačkoj i Hrvatskoj predstavili i koprivničkoj publici. Njihov nastup bio je prožet emocijama i izvrsnim interpretacijama koje su oduševile pristune posjetitelje.

120605-koncert-allegro-koprivnicaU drugom dijelu koncerta predstavio se  KOMORNI ANSAMBL “LAURUM” kojeg čine istaknuti mladi profesori gitare: Vlade Brzović iz Poreča, Hrvoje Ton iz Zagreba, Tamara Perc iz Križevaca i Antonio Rumenović iz Koprivnice. Svi oni osvajali su mnogobrojne nagrade za vrijeme i nakon studija te su nastupali kao solisti i sa raznim komornim sastavima  diljem Europe. Zajedničko im je da su svi bili studenti profesora Carla Marchionea koji slovi za jednog od najboljih svjetskih gitarista klasične gitare danas, a također svi rade kao profesori u glazbenim školama te njihovi učenici postižu vrhunske rezultate na gitarističkim natjecanjima u hrvatskoj i inozemstvu. Komorni ansambl Laurum svoj premijerni nastup imao je ove godine na završnom koncertu velikog međunarodnog gitarističkog festivala  „Omiš guitar festa“, a njihov nastup pratio  je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Svojim interpretacijama u Koprivnici pokazali su zašto su trenutno jedan od natraženijih ansamabala u Hrvatskoj što je prepoznala i publika u Koprivnici koja ih je po završetku izvedenog programa pozvala gromoglasnim pljeskom da produže svojh nastup što su oni veselo prihvatili te su publiku počastili  sa jednom dodatnom skladbom.

Ovaj koncert ponovno je pokazao da je Koprivnica na najboljem putu da polako ali sigurno postane i koncertno središte za klasičnu gitaru te da ima publike koja je zainteresirana za klasičnu glazbu, kao i da je moguće organizirati koncerte na koje će dolaziti posjetitelji i iz drugih gradova. Veliku ulogu osim Udruge Allegro u tome je imao i Grad Koprivnica koji je bio Glavni pokrovitelj koncerta što je omogućilo slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Foto album sa 3. Koncerta klasične gitare možete pogledati na facebook stranici Allegro Koprivnica.